Timpul.md

Editorial 4 Octombrie 2017 | 09:40

Vreți să se reducă criminalitatea? Desființați poliția!

Cei mai violenți și urâţi criminali din țara asta sunt reprezentanţii poliției.  

Ai apucături violente? Vrei să schingiuiești oameni și să scapi basma curată? Vrei să omori oameni și să nu pățești nimic, ba chiar să fii avansat în rang? Atunci locul tău e la poliție, tinere! În poliție poţi fi corupt, dependent de droguri, violator și ucigaș. Nu vei păți nimic. Dacă eşti polițist, poți să ieși în Piaţa Marii Adunări Naţionale, să încarci sute de tineri în dubițe, să-i snopești în bătaie, să-i ucizi și să-i lași apoi la marginea drumului. Nu vei păți nimic. În poliție, poți vinde droguri nu cu gramul, ci cu sutele de kilograme. Şi nu vei păți nimic. Dacă e aşa, mă veţi întreba, care e până la urmă diferența între un hoț în lege și un polițist? Este una singură: hoțul mai are un pic de onoare și demnitate, pe când polițistul nu are nimic…  

Pe parcursul ultimilor 10 ani, am citit o mulțime de știri despre „bravii” noștri polițiști: saci cu heroină, fete violate în grup, trafic de ființe umane, omoruri, și, mai nou, asasinarea lui Andrei Braguța, pentru simplul fapt că tânărul ar fi depășit viteza.

Reforma poliției, despre care ne tot vorbește guvernarea, este doar un mit. Adevărata reformă se va face simţită atunci, când toate organele de poliție vor fi curăţate, când toți torționarii din 7 aprilie 2009 vor primi ani grei de pușcărie și îşi vor ispăși într-adevăr pedeapsa, când nu vor mai ieși din sala de judecată, fiind condamnaţi, dar rânjind, pentru ca apoi să dispară fără urmă. Cunosc tineri care se angajează în poliție cu gânduri nobile, însă în câțiva ani sistemul criminal, care se numește MAI, îi înghite, îi face monştri, îi transformă în brute. Dacă încerci să mergi împotriva sistemului, în cel mai bun caz eşti dat afară, iar, în cel mai rău caz, nici nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă cu tine. Mai bine zis, reforma se amână atâta timp, cât cei mai mari infractori, proxeneți și dealeri de droguri poartă epoleți și terorizează societatea. Firește, acești călăi sunt foarte utili Puterii, fiindcă ei știu la perfecție cum să lingă papucii șefilor, indiferent de culoarea politică a guvernării.

Recent, poliția s-a ales cu un nou slogan: „Împreună pentru o societate mai sigură!”. Este un enunț absurd, care ține de domeniul fantasticului într-o țară ca a noastră. De aceea eu le-aș propune să-și schimbe sloganul în unul mai real, care ar spune lucrurilor pe nume: „Împreună, pentru o guvernare coruptă și o societate terorizată!”.

Dacă dorim o societate mai sigură și o scădere a ratei criminalității, nu ne rămâne decât să începem de la zero. Să desființăm poliția în forma ei actuală, să-i eliberăm din funcții pe toți copoii de astăzi și să găsim oameni noi, care nu au nici o tangență cu șacalii dornici de sânge. Numai așa putem începe o nouă viață.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus