Actualitate

Vulturul de bronz a ajuns la monumentul eroilor din Bardar

Donația a fost primită cu mult drag de primarul localității Bardar, Petru Plugaru și vice-primarul Mihai Tonu din partea delegației prahovene constituită din președintele Societății „Mihai Viteazul”, Mircea Cosma, preşedintele Comisiei de Integrare Europeană din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfârloagă, ș.a. Aceștia au convenit că evenimentul de inaugurare oficială a monumentului va fi pe 24 iulie, unde vor participa reprezentanți oficiali din România și Republica Moldova.

„Am fost în Bardar, un sat mare și frumos, aflat la circa 20 km de Chișinău. Am rămas surprins când la stradă am văzut un monument de tipul celor construite în memoria celor căzuți în Războiul pentru Reîntregirea României. Așa monumente sunt prezent la noi în aproape fiecare localitate. De aceea, am promis atunci un vultur de bronz în capul monumentului. Va fi pus pe monument și va fi sfințit ca semn al vieții veșnice a eroilor Marii Uniri din 1918”, a declarat Mircea Cosma, reprezentant al Fundației Constantin Stere și președintele Societății „Mihai Viteazul”. 
Fundația „Constantin Stere” este cunoscută deja în Republica Moldova pentru numeroasele acțiuni unioniste desfășurate și pentru donațiile făcute școlilor, primăriilor și centrelor de cultură din spațiul basarabean.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *