Timpul.md

Actualitate 19 Iunie 2017 | 16:19

ZdG: „Speranțele” lui Șor

Astăzi, 19 iunie, are loc o nouă ședință de judecată în dosarul Șor. De această dată, omul de afaceri și primarul orașului Orhei, bănuit de escrocherie, a fost prezent la ședință. Acesta s-a arătat optimist că ar putea fi eliberat în cel mai scurt timp, însă, a menționat că nu s-a gândit ce va face în cazul în care va fi eliberat, informează Ziarul de Gardă. 

Menționăm că Ilan Șor ar putea să-și recapete libertatea și să revină la conducerea primăriei. Asta pentru că la 22 iunie se împlinește un an de când pe numele său a fost emis un mandat de arest, iar norma constituțională stipulează că o persoană nu poate fi plasată în arest preventiv mai mult de un an. „Conform hotărârii Curții Constituționale, ar fi lucru logic și corect de făcut ca Ilan Șor să fie eliberat din arest preventiv”, a declarat apărătorul Iulian Balan.

La 23 februarie 2016, Curtea Constituțională a emis o hotărâre care stipulează că instanța de judecată nu poate prelungi mandatul de arest preventiv pentru o perioadă mai mare de 12 luni, invocând că acest termen este suficient, „atât pentru etapa de urmărire, cât și pentru cea judiciară”. Cele 12 luni presupun și arestul în izolator, și cel la domiciliu sau aflarea în instituții medicale, cu acceptul judecătorului.

Juristul Vitalei Nagacevschi susține că omul de afaceri urmează să fie eliberat până la 22 iunie dacă nu va exista o hotărâre de condamnare. Însă, procurorii pot solicita o măsură preventivă neprivativă de libertate, cum ar fi interdicția de a nu părăsi localitatea sau țara.

Continuarea o găsiți aici.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus