Timpul.md

Moldova 12 Decembrie 2012 | 07:30

Zece personalități care au scandalizat opinia publică în 2012

În frumoasa carte de povești, intitulată „R. Moldova - o țară de succes”, sunt și câteva pagini în care găsim nume „pitorești” de politicieni care au scandalizat opinia publică în acest an. Am adunat toate aceste nume într-un top aparte. 

1. Bătăușul anului: Iurie Muntean, deputat PCRM. În toate dezbaterile și polemicile politice din parlament folosește un singur „argument” - pumnul. 

2. „Cadavrul” anului: Victor Șelin, lider PSDM. A fost adus în plenul parlamentului de către deputații comuniști, pe sus, ca pe un cadavru.

3. Demagogul anului: Victor Gurău, consilier municipal, PCRM (în timpul liber, „analist politic”). În loc de analiză politică face demagogie, se dedă la etichetări, atacuri la persoană, replici bădărănoase.

4. Perdantul anului: Vladimir Voronin, lider PCRM. Toate sondajele de opinie atestă descreșterea popularității PCRM.

5. „Moldoveanul” anului: Igor Dodon. Singurul lui mesaj politic și în acest an a fost acela că moldovenii nu sunt români.

6. Separatistul anului: Mihail Formuzal, bașkanul UTA Gagauz-Yeri. Toate declarațiile și acțiunile din acest an au fost îndreptate spre separarea autonomiei de R. Moldova

7. „Răzgânditul” anului: Marian Lupu, lider PDM. A declarat că s-a răzgândit și că din punct de vedre științific limba moldovenească nu mai e română.

8. Ratata anului: Veronica Bacalu. Deși era gata-gata să devină președinte al R. Moldova, din motive neclare, a ratat șansa.

9. „Trădătorul” anului: Vadim Mișin. L-a părăsit pe vechiul său camarad de arme și le-a format propriul său „partid”.

10. „Avocatul” anului: Ion Butmălai, deputat PLDM. A solicitat Bundestagului german reducerea termenului de detenție al unui mafiot moldovean.

(Departamentul Politic) 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus