Actualitate

Zece sectii de votare pentru cetatenii din stnga Nistrului

Cetatenii moldoveni, domiciliati in localitatile din stanga Nistrului necontrolate de autoritatile constitutionale, vor putea vota la alegerile parlamentare din 5 aprilie in zece sectii de votare. Marti CEC a adoptat o hotarare in acest sens.
Alegatorii din localitatile vizate vor fi inclusi in liste suplimentare, iar buletinele de vot vor fi introduse in urne separate si vor fi numarate separat. CEC a cerut Ministerul Afacerilor Interne sa asigure ordinea publica in localitatile unde vor fi deschise sectiile de votare pentru cetatenii din regiunea transnistreana. Totodata, a facut apel catre observatorii nationali, internationali si Comisia Unificata de Control, sa monitorizeze desfasurarea pasnica a procesului electoral.

Cetatenii moldoveni din raioanele de Est vor putea vota dupa cum urmeaza: la sectia de votare nr. 59 amplasata in casa de cultura din Sanatauca, r-l Floresti, voteaza alegatorii din raionul si orasul Camenca; la sectia de votare nr. 3 amplasata in Centrul orasenesc de cultura din orasul Rezina voteaza alegatorii din raionul si orasul Rabnita; la sectia de votare nr. 4 amplasata in caminul cultural din satul Cocieri, r-l Dubasari, voteaza alegatorii din raionul si orasul Dubasari; la sectia de votare nr. 6 amplasata in caminul cultural din satul Dorotcaia, r-l Dubasari, voteaza alegatorii din raionul si orasul Grigoropol; la sectiile de votare nr. 40 si 41 amplasate in Centrul satesc de cultura din satul Varnita, r-l Anenii Noi, voteaza alegatorii din municipiile Tighina (partea de sud – cartierele Nordic, Solnecinii, Lipcani), si Tiraspol, dar si localitatile Tiraspolul Nou, Caragas, Blijnii Hutor, Parcani, Sucleia, Tarniuca; la sectia de votare nr. 33 amplasata in casa de cultura din satul Hagimus, r-l Causeni, voteaza alegatorii din municipiul Tighina (partea de sud) si satul Proteagailovca; la sectia de votare nr. 23 amplasata in caminul cultural din satul Rascaieti, r-nul Stefan Voda, voteaza alegatorii din raionul si orasul Slobozia; la sectia de votare nr. 23 amplasata in scoala medie rusa din satul Capanca voteaza alegatorii din comuna Chitcani (Merenesti si Zahorna) si din satul Cremenciug, r-l Causeni; la sectia de votare nr. 27 amplasata in Liceul Teoretic din satul Farladeni voteaza alegatorii din Gasca, r-l Causeni.
Amintim ca la parlamentarele din 2005 au votat 8206 de cetateni care isi au domiciliul in aceste localitati, mai mult de jumatate si-au exprimat votul la sectia special amenajata de la Varnita.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *