Politică

Zidane se implică în lupta politică din Franţa. Declaraţie tranşantă făcută de antrenorul lui Real Madrid

Marine Le Pen, reprezentanta Frontului Naţional din Franţa şi unul dintre cei mai controversaţi politicieni din Europa, a reuşit să intre în turul II al alegerilor prezidenţiale. Le Pen reprezintă latura naţionalistă şi anti-europeană din Franţa şi-l are drept contracandidat pe Emmanuel Macron, politician de centru.

Printre altele, Marine Le Pen militează pentru închidere porţilor pentru emigranţi şi îndepărtarea de Uniunea Europeană. Valori cu care Zidane – care se trage dintr-o familie de algerieni – spune că nu este de acord. Antrenorul lui Real Madrid atrage atenţia că o asemenea politică promovată de Marine Le Pen trebuie evitată: ”E aceeaşi situaţie din 2002, sunt departe de aceste idei, cele ale Frontului Naţional, trebuie să le evităm cât de mult putem”, a declarat Zidane, potrivit Reuters.

Potrivit sondajelor, Emmanuel Macron este favorit pentru preşedinţia Franţei, cu aproximativ 60% din voturi. Zinedine Zidane este votat frecvent printre personalităţile cu cea mai mare influenţă printre francezi. 

prosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *