Sport

Zimbrii s-au inecat pe malul Nistrului

O surpriza de proportii a fost inregistrata in etapa a X-a a Campionatului de fotbal al R. Moldova, Divizia Nationala.
Formatia Dinamo Tighina, care nu obtinuse niciun punct in ultimele patru meciuri, a gazduit una dintre cele mai galonate echipe moldovenesti, Zimbru Chisinau. Ce-i drept, nici „galben-verzii” nu au o evolutie stabila in ultima perioada, dar in partida respectiva erau considerati favoriti.

Tighinenii insa au „rasturnat” calculele statisticienilor si au dominat din start meciul, deschizand scorul deja in minutul noua, prin Chiriliuc. Degringolada din careul oaspetilor a continuat si, in minutul 27, fundasul chisinauian Ion Bojii a fost eliminat dupa ce a primit al doilea cartonas galben. Peste doar doua minute Tofan a marcat cel de-al doilea gol al dinamovistilor. Acest fapt nu a demoralizat chisinauienii, care, in aceasta partida, au avut un nou capitan – talentatul aparator Ion Testimiteanu, revenit de curand in lotul „galben-verzilor”. Tot in compartimentul defensiv am mai constatat o revenire in strada Butucului, a jucatorului Sergiu Cojocari.

In mitanul secund, Veaceslav Sofroni reuseste sa reduca din handicap, dar exact peste un minut dinamovistii au punctat din nou, prin Badirlan. Victoria, cu 3-1, a imbunatatit substantial moralul jucatorilor din Tighina, dar si al fanilor acestora, veniti la stadion. In alt meci, disputat sambata, la Balti, Olimpia a gazduit-o pe Dacia Chisinau. Conform intelegerii dintre cele doua cluburi, atacantul ghanez Eric Sackey, aflat cu statut de imprumut la Dacia, nu a evoluat contra echipei sale de baza – Olimpia. Cu toate acestea, „lupii galbeni”, care ne-au obisnuit cu rezultatele lor pragmatice, au invins din nou cu un scor la limita – 1-0. Singurul gol a fost inscris de Arabadji.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *