Timpul.md

Actualitate 12 Februarie 2017 | 21:39

Ziua 13, Piața Victoriei. 70.000 de oameni au ieșit în stradă (VIDEO)

Protestul antiguvernamental continuă în a treisprezecea zi de când Guvernul a adoptat controversata ordonanţă de urgenţă 13. Deşi actul a fost abrogat, oamenii continuă să iasă în stradă

Mitingul antiguvernamental continuă în a treisprezecea zi de când Guvernul a adoptat controversata Ordonanţă de urgenţă 13. Deşi actul a fost abrogat, iar iniţiatorul său şi-a dat demisia, oamenii continuă să iasă în stradă în Bucuresti dar și în alte orașe din țară și din străinătate.

BUCURESTI - PROTEST - GUVERN - ZIUA XII
Cea de a 12-a zi de proteste impotriva guvernului Grindeanu si a Partidului Social Democrat, in Piata Victoriei, vineri, 10 februarie 2017. Inquam Photos / Adriana Neagoe


ACTUALIZARE. Sunt 70.000 de oameni în Piața Victoriei. La Cluj Napoca au ieșit în stradă 14.000 de oameni, la Sibiu - 10.000, la Timișoara - 3.000, la Iași - 3.000.

ACTUALIZARE. Protesatarii formează steagul României cu ajutorul hainelor, ale unor folii din plastic sau coli de hârtie și al lanternelor telefonelor mobile.


ACTUALIZARE. Numărul protestatarilor a ajuns la 60.000.

ACTUALIZARE. 50.000 de protestatari sunt acum în Piața Victoriei. Grupuri de persoane vin în continuare spre clădirea Guvernului.

La Timișoara sunt 2.000 de protestatari în stradă și tot 2.000 de oameni protestează la Iași.

La Cjuj au ieșit în stradă 10.000 de oameni.

Urmăriți o galerie foto cu imagini de la proteste, trimise de telespectatori:


ACTUALIZARE. La Sibiu au ieșit în stradă circa 7.000 de persoane.

Conform rețelelor de socializare sunt așteptate cateva zeci de mii de persoane.

În a treisprezecea seară de proteste din Piața Victoriei, au fost organizate două evenimente noi pentru oamenii care vor dori să ajungă în fața Guvernului: un flashmob imens și formarea tricolorului cu ajutorul unor hârtii ridicate spre cer. Acest eveniment ar debuta la ora 21:00.

În urmă cu o săptămână, 300.000 de oameni s-au strâns în fața guvernului și au îndreptat lanternele aprinse ale telefoanelor spre cer. Imaginile au atras atenția presei internaționale care a relatat situația din ultimele zile din România

Ei doresc demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu.

  digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus