Actualitate

Ziua Salvatorului marcată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale

Duminică Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI marchează Ziua Salvatorului din Republica Moldova.
Potrivit unui comunicat de presă, evenimentele vor demara ora 10:50 cu parada tehnicii de intervenție a Serviciului Situații Excepționale. Autospecialele de intervenție vor merge în coloană pe traseul str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt – str. București – stadionul Dinamo. La ora 12:00 va avea loc ceremonia oficială, pe stadionul Dinamo din Chișinău, unde plutoane de salvatori, pompieri, scafandri, paramedici și chinologi vor merge în pas de defilare.

Șeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, colonelul Mihail Harabagiu, a adresat un mesaj de felicitare în care mulțumește colegilor săi pentru curaj. „Împreună am reuşit să facem faţă celor mai complicate situaţii excepţionale, iar atunci când a fost greu, spiritul de echipă şi devotamentul faţă de ţară au fost calităţile care ne-au unit. Activitatea care aţi ales-o drept vocaţie nu este una uşoară, iar sacrificiul şi curajul dumneavoastră a fost demonstrat în toate intervenţiile de succes”.

La finalul ceremoniei, orchestra Ministerului Afacerilor Interne va susține un recital.

Ziua Salvatorului este marcată, anual, la 5 aprilie. 

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *