Timpul.md

Au fost găsite 212 articole publicate de Dumitru Crudu

Atitudini 7 Aprilie 2013 | 09:40 de Dumitru Crudu

Jurnalul bibliotecarului

Cu o zi înainte de întâlnirea de vineri a poetei I. N. cu liceenii, scriitoarea îmi trimite un e-mail, în care îmi spune că nu-şi poate onora promisiunea de-a veni la ora 13.00, fiindcă a intervenit ceva.

30 Martie 2013 | 07:22 Dumitru Crudu

Și eu am făcut parte din juriu

Din capul locului, vreau să vă spun că a face parte dintr-un juriu de preselecţie e ca şi cum ai căra bolovani în cârcă. Nimic mai greu, mai ales după ce în stagiunea trecută a plouat cu premiere. Zeci de spectacole noi,...

25 Martie 2013 | 07:00 Dumitru Crudu

Fereastra deschisă

Anatol stătea pe scaunul din fundul microbuzului, înghesuit între doi moşnegi şi un tip cu părul uns cu gel şi, din această cauză, nu se putea uita decât înainte. 

18 Martie 2013 | 07:01 Dumitru Crudu

NOUA DRAMATURGIE BASARABEANĂ. Un şuvoi de aer proaspăt

Primul nivel al piesei Geamul a Marianei Starciuc este unul postmodernist prin excelenţă şi e vorba aici despre inversarea raportului dintre autor şi personajul pe care acesta îl creează.  

18 Martie 2013 | 06:48 Dumitru Crudu

Jurnalul bibliotecarului

Deunăzi, în timp ce eu şi colegele mele Natalia Meşina şi Lilia Beşan primeam diplome la sediul central, celelalte colege ale mele luptau cu inundaţia.  

11 Martie 2013 | 06:55 Dumitru Crudu

O întâlnire care m-a zguduit

La întâlnirea cu cei peste o sută de copii de la Biblioteca „Ştefan cel Mare”, Spiridon Vangheli a povestit mai multe istorii inedite din copilăria sa, despre amicii săi de acum şapte decenii, despre prietenie,...

11 Martie 2013 | 06:23 Dumitru Crudu

Întâlnirile din vis

Unele dintre cele mai frumoase poeme din Antologia de poezie românească din Moldova în spaniolă, apărută la editura Lumina din Chişinău la începutul lui 2013, îi aparţine Mariei Şleahtiţchi şi e vorba de poemul...

4 Martie 2013 | 07:13 Dumitru Crudu

Un actor adevărat: Oleg Mereoară

Ca nimeni altul, Oleg Mereoară de la Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu” este în stare să recreeze pe scenă soarta oamenilor şterşi şi să facă din aceştia nişte figuri memorabile.  

4 Martie 2013 | 07:03 Dumitru Crudu

Ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut la Tiraspol

În februarie, am fost de două ori la Tiraspol şi, de fiecare dată, am descoperit unele lucruri care m-au surprins în mod plăcut şi altele care mi-au lăsat un gust de cenuşă în gură. 

24 Februarie 2013 | 08:31 Dumitru Crudu

Cele mai bune zece romane basarabene din toate timpurile

Un prieten din Germania, bun cunoscător al românei şi al realităţilor basarabene, domnul Wiersing, este şi cititor al ziarului „TIMPUL de dimineaţă”, pe care-l citeşte online număr de număr. 

16 Februarie 2013 | 12:37 Dumitru Crudu

Dumitru Crudu: Un mare scriitor absent din manuale

Într-o tabletă de-a ei, Oxana Greadcenco povestea cum a făcut-o fericită faptul că a stat într-o zi pe scaun lângă Vladimir Beşleagă în troleibuz. 

10 Februarie 2013 | 10:36 Dumitru Crudu

Godo comunistul

Întâmplarea făcu ca, simultan, să citesc un interviu cu un fost actor basarabean şi să mă uit la o emisiune de televiziune în care se întorcea pe toate feţele subiectul războiului din Consiliul municipal.

10 Februarie 2013 | 10:35 Dumitru Crudu

O actriţă pe care ar trebui s-o vedem neapărat: Viorica Severin

În spectacolul „Consumatorul de onoruri”, pe care l-am văzut zilele acestea la Teatrul „Luceafărul”, Viorica Severin pur şi simplu a strălucit în rolul unei chelneriţe pline de viaţă şi de pofte...