Timpul.md

Internațional 24 Martie 2016 | 15:00

(ATENTATE LA BRUXELLES) Cei patru români răniți în atentate sunt în afara oricărui pericol

România comemorează victimele atentatelor de la Bruxelles. Astăzi, 24 martie, Guvernul a decretat zi de doliu național. Instituțiile publice, locale și centrale trebuie să arboreze drapelul în bernă. 

Regulile mai spun că în asemenea momente se amână orice activitate culturală şi sportivă. Între timp, creşte bilanţul după sângeroasele atacuri de la Bruxelles. 31 de oameni au murit şi 300 au fost răniţi. Jumătate dintre ei sunt în continuare internaţi în spitale, iar 61 se află în stare critică. Până în acest moment, autorităţile au anunţat că victimele au 40 de naţionalităţi diferite. Cei patru români răniți în atentate sunt în afara oricărui pericol, relatează corespondentul Digi24 Sebastian Perju.  

Cei patru români răniți în atentate sunt în afara oricărui pericol. Trei dintre ei rămân internați în spital, dar starea lor s-a îmbunătățit. Cei patru români au făcut apel la discreție, așa că nu sunt multe informații despre ei.

Pe de altă parte, autoritățile belgiene nu au furnizat informații noi despre persoanele care și-au pierdut viața sau au fost rănite. Tot ce se știe până acum este oameni de 40 de naționalități au fost afectați de atentatele de marți.

Toate cursele TAROM spre Bruxelles sunt anulate până duminică, inclusiv.

Gara din orașul belgian Leuven a fost evacuată din cauza unui pachet suspect. S-a dovedit însă a fi o alarmă falsă.

Postul național de televiziune din Belgia a relatat că la metrou au fost doi atentatori kamikaze, nu unul cum se credea până acum. El ar fi fost identificat pe camerele de supraveghere, alături de atentatorul identificat deja, având în spate un rucsac voluminos. Informația nu a fost confirmată oficial.

La Bruxelles are loc astăzi o reuniune de urgență a miniștrilor de interne și ai justiției din UE, la cererea Belgiei. În condițiile în care tot mai multe voci critică lacunele de securitate europene, iar experții sunt de părere că teroarea va deveni o stare de normalitate în Europa, miniștrii vor discuta despre măsuri de consolidare a securității după atentatele de la Bruxlles.

Traficul de pasageri pe aeroportul Bruxelles-Zaventem, închis în urma atacurilor teroriste de marți, nu va fi reluat cel puțin până sâmbătă, a anunțat miercuri seară un reprezentant al societății care gestionează acest aeroport.

Rămân multe lucruri de lămurit după atentatele de la Bruxelles, revendicate de ISIS. Însă anchetatorii au stabilit deja că cel puțin patru bărbați au fost direct implicați – trei sunt morți și unul a fugit.

Poliţia belgiană caută în continuare un suspect al atentatelor de la Bruxelles, dar identitatea acestuia nu este cunoscută. Este vorba despre bărbatul cu pălărie şi haină deschisă la culoare, din fotografia de la aeroport dată publicităţii chiar în ziua atacurilor.

Au fost însă identificaţi cei trei atacatori sinucigaşi.

Pe de altă parte, ziarul israelian Haaretz scrie că serviciile secrete belgiene aveau informaţii precise că se plănuiau atacuri la aeroport şi asupra reţelei de metrou.

sursa: digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus