Timpul.md

Sănătate 15 Septembrie 2016 | 06:34

(SĂNĂTATE) Beneficiile rodiei asupra organismului tău

Rodia este un arbust foios care provine din India îndepărtată. Se găseşte şi Iran, loc din care porneşte răspândirea acestei plante. Rodiile se găsesc, aşadar, din Iran până în Munţii Himalaya. 

Fructul acestui arbust este nu doar delicios, ci şi benefic pentru sănătate. Vezi cum îşi pune amprenta în mod pozitiv asupra organismului tău.

Beneficiile rodiei asupra sănătăţii
1. Rodia este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Fructul conţine vitaminele A, B5, C şi E, dar şi acid folic sau minerale precum magneziu şi fier, care revitalizează întregul organism.

2. Ştiai că în rodie există de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât în vinul roşu sau ceaiul verde? Sucul de rodie îţi apară celulele de agenţii externi care le pot îmbolnăvi sau distruge. Rodia conţine antioxidanţi puternici precum polifenolii, taninii şi antocianinii, esenţiali pentru sănătatea celulară şi a inimii.

3. Bolnavii de astm şi de Alzheimer pot reduce simptomele afecţiunii cu sucul de rodii. De asemenea, tot antioxidanţii prezenţi în fructul acestui arbust atât de popular din India previne apariţia procesului de îmbătrânire prematură.

4. Rodia este recomandată femeilor însărcinate. Acidul folic ajută la dezvoltarea fătului, susţin experţii.

5. Sucul de rodie consumat zilnic are un efect pozitiv asupra sângelui: scade nivelul de colesterol rău din acest fluid esenţial vieţii (LDL) şi creşte nivelul colesterolului bun (HDL). Fructul este recomandat pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare, diabet sau artrită.

6. Femeile care suferă din cauza acneei pot încerca tratamentele faciale cu rodie. Măştile care conţin rodie sunt esenţiale pentru estomparea ridurilor şi îndepărtarea coşurilor nemiloase. Poţi combină, de pildă, sucul de rodie cu iaurtul de casă degresat pentru tratarea fetei şi a zonelor din corp unde apar coşuri sau puncte inestetice. Unge zonele cicatrizate cu amestecul de suc de rodie şi iaurt şi lasă-l să îşi facă efectul timp de 25 de minute. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus