Timpul.md

Actualitate 13 Decembrie 2016 | 14:01

Amendă de 47 de mii de lei pentru compania Rogob în cazul achiziționării Magazinului UNIC

Consiliul Concurenței a sancționat compania Rogob pentru achiziționarea celor peste 85% din acțiunile Societății pe Acțiuni „Magazinul UNIC”. Mai exact, CC susține că nu a fost informat despre tranzacție în termenii stabiliți de lege și a calificat operațiunea drept o concetrare economică. 

„Prin preluarea a 85,5% din capitalul social al Magazinului Universal Central ”UNIC” SA de către FPC ”Rogob” SRL, s-a realizat o operațiune de concentrare economică pusă în aplicare înainte de a fi notificat Consiliului Concurenței”, se menționează în decizia CC.

Astfel, instituția ținând cont de gravitatea faptei, durata încălcării și circumstanțele atenuante constatate, a amendat compania Rogob cu aproape 47 de mii de lei.

Potrivit directorului de marketing al companiei, Victor Nicolaescu, Rogob se documentează la subiect și va revni cu o poziție oficială a instituției în seara acestei zile.


Informația despre achiziția de către Rogob a „Magazinului Universal Central UNIC” a fost făcută publică în aprilie curent. Potrivit informațiilor de atunci achiziţia celor 85,54% de acțiuni a fost realizată în cadrul licitaţiei „cu strigare”. Potrivit companiei, tranzacția a fost efectuată cu suportul a două bănci comerciale din Moldova, una dintre care a susținut compania ROGOB și anterior în cadrul proiectelor de construcție a celei mai moderne unități de producere a mezelurilor din Republica Moldova și dezvoltarea propriei rețele de magazine specializate. 

agora.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus