Economie

Consumul de gaze naturale s-a redus cu 6 la sută, în trimestrul trei

Cea mai substanțială diminuare a consumului de gaze naturale s-a înregistrat în sectorul energetic, respectiv cu 39,4 la sută, care deține cea mai mare pondere în consumul total, de peste 42 la sută. Instituțiile bugetare și-au redus consumul cu 10,4 la sută, iar populația – cu 5,9 la sută. O creștere a consumului de gaze naturale s-a înregistrat doar în cazul agenților economici, cu 5,4 la sută.

Livrările de gaze naturale către consumatori, în expresie valorică, au constituit 3,84 miliarde de lei, cu 4,4% mai puţin decît în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rata de achitare a consumatorilor către Gazprom pentru gazele naturale consumate în trimestrul trei a constituit 110,9%, față de 94,3 la sută în aceeași perioadă a anului 2015, mai arată datele ANRE.

Republica Moldova a achitat pentru gazele cumpărate de la Gazprom în lunile iulie-septembrie cu peste 27 la sută mai puțin decît acum un an, în condițiile în care prețul de import s-a redus în lei cu 21,6 la sută. Totodată s-a redus și volumul de gaze importate cu 7,3 la sută. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *