Internațional

Explozii au vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund. Un jucător a fost rănit/ Meciul Borussia Dortmund – AS Monaco, reprogramat

UPDATE 04:52 Fotbalistul rănit în atacul din Dortmund a fost operat, iar poliţia încearcă, în continuare, să afle cine a pus dispozitivele explozive

Fotbalistul Marc Bartra, rănit în atacul cu dispozitive explozive, care a avut loc marţi seara, la Dortmund, a fost operat în cursul nopţii la braţul drept, iar între timp poliţia germană încearcă să afle cine a comis acest atac, în apropiere de locul deflagraţiei fiind descoperită şi o scrisoare de revendicare.

Poliţia din Dortmund a confirmat că în jurul hotelului unde erau cazaţi jucătorii şi stafful echipei de fotbal Borussia Dortmund (BVB) au fost detonate trei dispozitive explozive, în momentul în care jucătorii tocmai se urcaseră în autorcar şi porniseră spre stadion, scrie presa germană.

"Înaintea meciului de Champions League dintre BVB şi AS Monaco, a avut loc o explozie lângă autocarul BVB la puţin timp după ora 19:00. Locul incidentului este Wittbräuckerstraße/Schirrmannweg, în Dortmund-Höchsten.

Potrivit actualelor informaţii, geamurile autocarului au fost sparte total sau parţial de deflagraţie şi o persoană a fost rănită. Nu se poate spune deocamdată ce fel de explozie a fost, ce a cauzat-o şi unde exact s-a petrecut", a declarat şeful poliţiei locale din Dortmund, citat de Deutsche Welle.

Persoana rănită la care fac referire reprezentanţii poliţiei este fotbalistul Marc Bartra, care a suferit o ruptură la încheietura mâinii drepte şi mai multe tăieturi pe braţ, din cauza geamului spulberat de explozie. Acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale în timpul nopţii, reprezentanţi ai clubului de fotbal precizând ulterior că jucătorul este în siguranţă, dar fără a da alte detalii.

La scurt timp după explozie, portarul echipei, Roman Burki, care se afla chiar lângă Bartra când a fost detonată încărcătura explozivă, a povestit ce s-a întâmplat.

"Autobuzul a intrat pe strada principală, când s-a auzit un boom imens, o adevărată explozie. Stăteam pe rândul din spate, lângă Marc Bartra, cel lovit de fragmente… După explozie, toţi ne-am culcat la podea" a declarat Burki pentru postul de televiziune Sky.

Poliţia nu confirmă, deocamdată, că ar fi fost vorba de un atentat terorist, dar admite că a fost "un atac cu dispozitive explozive puternice", plasate într-un tufiş în apropierea locului unde era parcat autocarul echipei de fotbal din Dortmund.
La faţa locului a fost găsită şi o scrisoare iar poliţiştii verifică autenticitatea acesteia.

Autorul scrisorii revendică atacul, care ar fi fost unul cu ţintă clară, dar cu motivaţie nelămurită, conform poliţiei locale. De asemenea este căutat un automobil cu numere de înmatriculare străine, precizează Deutsche Welle.

Partida dintre Borussia Dortmund şi Monaco, din cadrul Ligii Campionilor Europeni la Fotbal, care trebuia să aibă loc marţi, s-a amânat ca urmare a acestui atac şi a fost programată să se dispute miercuri, dar în condiţii de securitate sporită.

UPDATE 22:13 Potrivit unor surse citate de presa germană, fundaşul spaniol în vârstă de 26 de ani nu are răni grave, ci doar tăieturi la mâini provocate de cioburi şi este în stare de şoc.

UPDATE 21:53 Borussia Dortmund confirmă rănirea fundaşului Marc Bartra în explozia care a vizat autocarul

Borussia Dortmund confirmă rănirea fundaşului Marc Bartra în explozia care a vizat autocarul

Clubul de fotbal Borussia Dortmund a confirmat că fundaşul spaniol Marc Bartra a fost rănit în explozia care a vizat autocarul echipei.

"În explozie a fost rănit MarcBartra, care acum se află la spital. Îi dorim însănătoşire grabnică", a transmis Clubul Borussia Dortmund prin Twitter.

UPDATE 21:36 Meciul Borussia Dortmund – AS Monaco, în cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, a fost reprogramat în urma exploziei care a vizat autocarul echipei germane, afirmă surse citate de publicaţia Focus.

"Meciul a fost reprogramat miercuri, 12 aprilie, la ora 18.45 CET (19.45, ora României). Biletele rămân valabile", a transmis clubul Borussia Dortmund.

Cel puţin o explozie a cărei natură nu a fost stabilită a vizat, marţi seară, autocarul echipei de fotbal germane Borussia Dortmund în timp ce se deplasa spre stadion pentru disputarea partidei cu AS Monaco, un jucător fiind rănit, afirmă surse citate de presa germană.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Focus, trei dispozitive au explodat în apropierea autocarului.

Ştire iniţială

La puţin timp după plecarea de la hotel, un dispozitiv a explodat în faţa autocarului. Incidentul a avut loc la circa zece kilometri de Stadionul Signal-Iduna-Park, unde Borussia Dortmund va disputa meciul cu AS Monaco, în cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Mai multe geamuri ale autocarului s-au spart din cauza deflagraţiei. Nu este clar dacă explozia a fost produsă de o petardă puternică sau de alt tip de dispozitiv.

"A avut loc un incident la plecarea autocarului. O persoană a fost rănită. Vom oferi detalii", a transmis clubul de fotbal german prin Twitter. 

Poliţia a confirmat incidentul, anunţând că a mobilizat efective şi va încerca să afle natura exploziei.

În explozie a fost rănit fundaşul central spaniol Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital, au declarat surse citate de revista Bild. Nu există informaţii despre gravitatea rănilor acestuia.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *