Timpul.md

Actualitate 20 Ianuarie 2020 | 08:10

FOTO/ Cei 11 cetățeni ucraineni, decedați în urma prăbușirii avionului lângă Teheran, au fost repatriați în Ucraina

Corpurile celor 11 cetățeni ucraineni, 9 membri ai echipajului și 2 pasageri, care au murit în momentul în care un avion de pasageri a fost doborât de două rachete în Iran, ,,s-au întors acasă”. Sute de oameni, inclusiv angajați ai aeroportului din Kiev, i-au așteptat răpuși de durere, cu flori și lacrimi în ochi.

Sicriele au fost transportate cu un avion militar ucrainean pe Aeroportul Internațional Boryspil, la est de Kiev. Soldații au ținut steaguri reprezentând diferite naționalități ale celor care au murit. Înmormântările vor avea loc luni.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul zborului Ukraine International Airlines 752 de la Teheran la Kiev au fost ucise atunci când Boeing 737-800 a fost doborât, pe 8 ianuarie. Majoritatea celor de la bord erau iranieni, inclusiv iranieni cu dublă cetățenie.

Iranul încă nu a livrat Kievului cutiile negre ale aeronavei prăbușite. „Încercăm să descifrăm cutiile negre aici, în Iran. Până acum nu a fost luată nicio decizie de a le trimite într-o altă țară”, a spus Hassan Rezaifar, director responsabil cu investigațiile privind accidentele din Iran. Liderii străini cer compensații.

unica.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus