Timpul.md

Sport 20 Decembrie 2016 | 10:20

Halterofilul Alexandru Șpac a fost desemnat sportivul anului

Halterofilul Alexandru Șpac (27 de ani) a fost desemnat ieri cel mai bun sportiv moldovean în anul 2016 de Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM), relatează MOLDPRES.

”Sunt nespus de bucuros să fiu apreciat într-un asemenea mod de presa sportivă”, a declarat la festivitate performerul, care a fost declarat cel mai bun grație locului cinci ocupat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, categoria de greutate pînă la 77 kilograme.

Locul doi i-a fost acordat Zalinei Marghieva, clasată pe locul cinci la Olimpiada de la Rio de Janeiro la aruncarea ciocanului. Urmează în top halterofilul Serghei Cechir, care s-a situat pe locul șase la Jocurile Olimpice din anul curent, fotbalistul Alexandru Gațcan, tenismanul Radu Albot, arcașul Dan Olaru, Alexandra Mîrca (tir cu arcul), Valeriu Duminică (judo), Aaroon Cook (taekwondo), Natalia Prișcepa (haltere).

Titlul de cel mai bun antrenor i-a revenit lui Soslan Marghiev.

Echipa anului a fost desemnată selecționata Moldovei la fotbal pe plajă.

Denis Vieru, campion european la judo Under-23, a fost ales cel mai bun tînăr sportiv.

Larisa Marinencova a fost declarată cea mai bună printre sportivii cu nevoi speciale. Sala a ovaționat-o în picioare preț de cîteva minute după înmînarea trofeului.

Alexandru Șpac a fost ales de APSM în premieră în cariera sa cel mai bun sportiv moldovean. El este originar din Bălți. În 2012 a cucerit medalia de bronz la Campionatul European. La următoarea ediție a Europenelor a fost descalificat. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus