Timpul.md

ROMÂNIA 17 Iunie 2020 | 09:56

Imagini spectaculoase și extrem de rare din Delta Dunării. 10 flamingo roz au poposit în România

Cei care vizitează Delta Dunării în această perioadă, pot avea parte de o priveliște ceva mai exotică, o apariție extrem de rară și anume aproximativ 10 flamingo roz.

Potrivit explicațiilor oferite pe baza monitorizărilor realizate de reprezentanții dministrației Rezervației Biosferei Delta Dunării în perioada 15-16 iunie, se pare că grupul de flamingo este prezent în zonă pentru scurt timp, cel mai probabil pentru odihnă și hrană.

 

„O scurtă filmare de la distanță surprinde prezența lor nu departe de un grup de pelicani. Dacă vor rămâne în continuare, sperăm să putem reveni cu imagini mai clare. Deocamdată însă e preferabil să le deranjăm cât mai puțin cu putință. Acestea este grupul cu cel mai mare număr de indivizi flamingo observați în România în ultimul secol. Prima observație înregistrată este din anul 1900, a unui grup de 40 de exemplare în zona Constanța-Tuzla însă, de atunci și până în prezent, aparițiile au fost sporadice, de numai câte un exemplar cu un maxim de 4 exemplare în anul 2016, în zona Constanța-Vadu”, spun reprezentanții ARBDD. 

editiadedimineata.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus