Opinii și Editoriale

Jale mare in codrii lui Popusoi

Mare jale in codrii si padurile Moldovei! Numai jupanul Popusoi, mai-marele peste codri si paduri, e vesel ca un revarsat de zori. El e deputat! Al norodului! Ales pe lista Sefului! Jupanul Popusoi a desfasurat in perioada electorala o activitate spumoasa, de zburau veveritele dintr-o padure in alta, mistretii cu colti de argint depuneau cereri de intrare in slavitul partid, iar iepurii se aruncau sub armele silvice si ecologice ale padurarilor.

Jupanul Popusoi, mai-marele peste paduri si codri, tot el si organizatorul principal al vanatorilor domnesti, le-a promis padurarilor ca, daca il voteaza pe principalul Vanator al tarii, vor primi salarii majorate cu tocmai 50 la suta! Asta pe langa ceea ce mai ciugulesc ei din vanzarile de ramuri de tei care-si scutura floarea peste saracia lor. Iata insa ca dupa ce i-a bagat pe multi in partid si l-au votat pe Sefu’, recent jupanul Popusoi i-a anuntat solemn pe padurari ca peste fondul forestier national vine criza imperialista si ca pentru a-l salva de la piere, vor fi reduse cu 50 la suta cadrele de padurari si tot cu 50 la suta – salariile acestora! Acum cica padurile si codrii batranei Moldove rasuna de injuraturi alese la adresa jupanului Popusoi si a celui pe care l-au ales pe 5 aprilie. Atat de tare rasuna, incat veveritele incremenesc in scorburi, mistretii cu colti de argint ies din partid, iar iepurii se arunca asupra padurarilor ca leoparzii la gratioasele si suavele gazele africane.

Zeama ecologica de secera si ciocan

Situatia s-a inrautatit nu numai prin codrii strabuni, ci si prin farmaciile Moldovei suverane. Doamna ministru al Sanatatii a dat de inteles ca imperialista criza va afecta si piata medicamentelor, dar, ca sa vezi, treaba asta ar putea fi benefica pentru bolnavii moldoveni care prea se indoapa cu pastile chimice scumpe si ar fi cazul sa treaca la ierburi, salate din Gradina Ursului si la apa vie din povestile norodnice moldovenesti. Intr-un cuvant, iubiti bolnavi, ce ati votat cu aceea va veti trata – cu zeama ecologica de secera si ciocan…

OMEGA, Agentia de dezinformare…

OMEGA a devenit proverbiala prin maiestria cu care dezinformeaza si manipuleaza cititorii. Cel mai proaspat exemplu: luni portalul „StireaZilei”.md plaseaza o informatie despre Dumitru Ivanov, fost deputat din partea Partidului Democrat (PD) in legislatura trecuta, care a anuntat ca paraseste formatiunea din care a facut parte. Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru „Stirea Zilei” el a declarat: „Am decis sa nu candidez pe listele pe care am candidat anterior (adica PDM – n.red.), pentru ca sunt niste chestii pe care nu le impartasesc”.
In aceeasi zi, pe omg.md apare o stire cu titlul „Sindicatele din sfera invatamantului pot fi subordonate intereselor partidului lui Vladimir Filat”. Citam: „Potrivit lui Ivanov, el a refuzat sa devina candidat in deputati pe listele PLDM, „deoarece exista niste chestii pe care eu nu le impartasesc”.
Asadar, printr-o tandra apasare pe doua litere ale tastaturii, PD devine PLDM…
E o greseala regretabila? Nu. Daca ar fi fost o greseala nevinovata, ar fi aparut o erata, o dezmintire. Deci, e vorba de o dezinformare premeditata. Aceasta e ratiunea de a fi a omg.md – sa triseze, sa dezinformeze, sa manipuleze si sa loveasca in imaginea oponentilor politici ai partidului din care face parte directorul acestei „agentii de stiri”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *