Ultima oră

Sinistraţii din Criuleni vor primi ajutoare materiale

 Conform informaţiei prezentate, echipele din cadrul Departamentului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale au lucrat la lichidarea consecinţelor ploilor abundente de săptămîna trecută, care au afectat mai multe localităţi din raionul Criuleni. De asemenea, au fost efectuate lucrări de deblocare a traseului naţional Chişinău-Criuleni şi s-au instituit patrule ce vor lucra în regim non-stop pentru lichidarea eventualelor consecinţe ca urmare a ploilor torenţiale.

Ploile din noaptea trecută au dus la deconectarea mai multor localităţi din ţară de la sursa de energie electrică, însă cea mai mare parte dintre ele au fost deja reconectate. De asemenea, precipitaţiile abundente au dus la majorarea nivelului de apă în rîurile Prut şi Nistru, dar şi în mai multe lacuri de acumulare, existând pericolul inundării mai multor suprafeţe agricole şi localităţi. S-a menţionat că în pericol se află plaja din Vadul lui Vodă, care riscă să fie acoperită de ape, nu însă şi construcţiile din zonă.

Ultimele date ale Serviciului Hidrometeorologic de Stat arată că ploile torenţiale vor continua pe întreg teritoriul ţării până la 2 iulie şi că există pericolul ca debitul de apă în râurile Prut şi Nistru să crească.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al guvernului, Vlad Filat a solicitat Ministerului Economiei să studieze experienţa internaţională privind asigurarea bunurilor materiale, a imobilelor împotriva calamităţilor naturale şi să elaboreze un plan de măsuri privind promovarea acestui tip de asigurări în rândul populaţiei.

În cadrul Comisiei s-a decis alocarea ajutorului material cetăţenilor din raionul Criuleni, care au avut de suferit în urma ploilor abundente de săptămîna trecută.

Sursa: Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *