Timpul.md

Actualitate 19 Septembrie 2019 | 09:13

Un bărbat înarmat a amenințat că aruncă în aer un pod din Kiev/ VIDEO

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat poliţia, care a izolat cartierul. După câteva ore de tensiuni, bărbatul s-a predat forțelor de ordine. Necunoscutul, care a tras câteva focuri de armă în aer, „a ameninţat cu provocarea unei explozii. Noi am lansat o operaţiune specială”, a indicat şeful poliţiei din Kiev, Andrii Krâşcenko, într-un comunicat citat de Agerpres. Poliţia califică acest caz drept „pregătiri pentru un atentat terorist” şi a blocat circulaţia maşinilor şi a metroului pe acest pod care traversează râul Nipru, a precizat el. Numeroase maşini ale poliţiei şi un blindat se aflau la faţa locului, a constatat un fotoreporter AFP.

Această situaţie, în plină oră de vârf, a provocat ambuteiaje uriaşe în capitala ucraineană, unde mai multe poduri leagă centrul oraşului de cartiere rezidenţiale, dintre care mai multe se află de cealaltă parte a râului.

Incidentele implicând arme de război nu sunt rare în Ucraina, unde numeroase arme se află în circulaţie ca urmare conflictului cu separatişti proruşi în estul ţării, care a făcut aproape 13.000 de morţi din 2014 până în prezent.

Nu se ştie pentru moment dacă bărbatul înarmat are vreo legătură cu conflictul din Donbas. Potrivit portalului ucrainean theBabel, bărbatul - în jur de 35 de ani, într-o uniformă de camuflaj, cu o beretă albastră pe cap - s-a înfăşurat în steagul naţional galben-albastru şi a tras focuri în aer dintr-o armă automată.

Jurnaliştilor li s-a interzis accesul în zonă, unde au fost mobilizate două blindate şi o maşină a salvarii. Individul este înarmat şi are explozibil asupra sa, informează agenţia de presă hromadske.ua.

Potrivit Unian, la locul incidentului s-a deplasat însuşi ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov. De asemenea, forţele de ordine au trimis un mediator să discute cu presupusul atentator.

https://www.digi24.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus