Timpul.md

Actualitate 4 Noiembrie 2019 | 05:22

Ungaria și Rusia vor construi împreună o mănăstire în Siria, spune ministrul de externe de la Budapesta

Protejarea culturii creştine este principala prioritate pentru Ungaria şi Rusia deopotrivă, a declarat duminică şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, la postul public Kossuth Radio, citat de MTI. Referindu-se la vizita recentă efectuată de preşedintele rus Vladimir Putin la Budapesta, Szijjarto a declarat că cele două ţări au căzut de acord să reconstruiască în comun o mănăstire în Siria şi să finanţeze tot în comun o mare brutărie pentru a furniza pâine unui oraş întreg, scrie Agerpres.

Ungaria cooperează cu Rusia pentru a proteja comunităţile creştine, a explicat Peter Szijjarto, apreciind că este vorba despre o chestiune „internaţională şi politică foarte serioasă şi tensionată”. Ambele ţări au mobilizat resurse importante pentru a asigura această protecţie, a adăugat el.

Trecând la alt subiect important, Szijjarto a explicat că rezervele de gaz ale Ungariei sunt la capacitate maximă şi că ţara sa se află într-o „poziţie confortabilă” pentru a începe negocieri pe tema livrărilor de gaz pentru următorul sezon rece.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus