Actualitate

18 biblioteci universitare, modernizate din fonduri norvegiene

Bibliotecile vor fi reabilitate în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în parteneriat 18 biblioteci universitare din țară de la noi, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România.

Scopul principal al acestui proiect este perfecționarea învățământului universitar din Republica Moldova, prin modernizarea celor 18 biblioteci.

Din septembrie 2015, odată cu lansarea site-ului edu.gov.md, a apărut o nouă rubrică: Activitatea bibliotecilor din învățământ, care cuprinde: Generalități, Proiecte, Statistici şi Rapoarte, Seminare, Conferințe şi Linkuri Utile.

Ana Plamadeala, reprezentant al Ministerului Educației, a menționat că activitatea bibliotecarilor și a bibliotecilor în general reprezintă un subiect important pe agenda ministerului: ” Între Ministerul Educației și bibliotecile din instituțiile de învățământ superior s-a instituit un sistem eficient de colaborare. Datorită Consiliului Bibliotecilor din învățământ, creat prin Ordinul Ministrului Educației nr. 792 din 30 iulie 2015, coordonăm serviciile de informare și documentare acordate de biblioteci. Totodată, pe 21 decembrie 2015 a fost semnat Ordinul 1213 cu privire la aprobarea standardelor minime de dotare a bibliotecilor din instituțiile de învățământ cu mijloace TIC. Ne dorim să fiți receptivi la toate proiectele cu privire la activitatea bibliotecilor pentru a soluționa problemele reale cu care acestea se confruntă”, a adăugat sursa citată.

sursa: today.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *