Timpul.md

Timpul Local 18 Ianuarie 2021 | 04:12

18 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului. Medicii ne spun ce mâncăm ca să fim mai fericiți: ”Nu e suficient să consumăm ciocolată”

 

18 ianuarie cea mai deprimantă zi a anului. Cea de-a treia zi de luni din ianuarie, corespunzătoare datei calendaristice de 18 ianuarie, este considerată cea mai deprimantă zi a anului.

18 ianuarie cea mai deprimantă zi a anului. Pentru a ajunge la această concluzie, psihologul britanic Cliff Arnal a analizat o combinaţie de factori şi consideră că "depresia colectivă" din a treia zi de luni ar fi cauzată de scăderea temperaturilor şi de o scădere a luminozităţii. Acestor factori li se adaugă datoriile acumulate în urma sărbătorilor de sfârşit de an. Un alt motiv de depresie: vacanţele reprezintă deja doar o amintire îndepărtată, la fel ca hotărârea de a pune în aplicare bunele rezoluţii luate pe 1 ianuarie pentru anul în curs.

18 ianuarie cea mai deprimantă zi a anului. După primul studiu realizat de cercetătorul britanic pe această temă în 2005, alte analize au întărit şi mai mult ipoteza "Blue Monday".

18 ianuarie cea mai deprimantă zi a anului. Una dintre ele a demonstrat, de exemplu, că cea de-a treia zi de luni din ianuarie corespunde unui vârf de absenteism la locul de muncă, iar un alt studiu a evidenţiat o anumită creştere a numărului cererilor de divorţ care sunt depuse în instanţă.

18 ianuarie cea mai deprimantă zi a anului. La origine, "Blue Monday" a făcut parte dintr-o campanie publicitară, lansată de o agenţie de turism - Sky Travel -, care promova avantajele călătoriilor realizate în luna ianuarie. Ideea a fost preluată apoi şi de un producător de îngheţată, într-o altă campanie publicitară, care promova, în iunie, produsele acelei companii, profitând de conceptul opus lui "Blue Monday - cea mai fericită zi a anului.

18 ianuarie cea mai deprimantă zi a anului. ”Sunt multe alimente care ne aduc fericirea. Bananele aduc senzația de bine, la fel și fructele de pădure. Și merele țin medicul departe, alături de curmale. Nu trebuie să uităm nici de nucile românești. Acestea au o serie de substanțe care ajută creierul. Și somonul, sardinele, spanacul și ciocolata neagră fac bine. Avem nevoie de un complet ca să fim fericiți. Nu e suficient să consumăm ciocolată, pentru că atunci efectul este pe scurt. E foarte important să nu ajungem la anumite carențe în așa fel încât să nu ajungem depresivi”, a explicat expertul în boli metabolice și nutriție, la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

18 ianuarie cea mai deprimantă zi a anului. Atenție! Hidratarea e esențială din toate punctele de vedere.

”Dacă nu hidratăm creierul procesele metabolice care se desfășoară în fiecare celulă nu o să se mai desfășoare la fel și o să avem probleme în acest sens. Putem ajunge la deshidratare cronică”, a mai spus Simona Carniciu, la Antena 3.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus