Actualitate

20 de moldoveni tăiau ilegal copaci în zona de frontieră

Acțiunile polițiștilor de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD s-au desfășurat în cadrul unei operațiuni cu privire la combaterea defrișării ilegale a fâșiilor forestiere și atragerii la răspundere a persoanelor care nu țin cont de regulile de aflare în zona de frontieră.

Astfel, cinci echipaje din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră „Cahul” și „Brânza” au intervenit în regiunile adiacente lacului Manta, unde au fost depistate 20 de persoane în timp ce strângeau lemne, fără înștiințarea polițiștilor de frontieră. Mai mult, nu dețineau autorizația organelor competente pentru desfășurarea îndeletnicirii date.

În procesul controlului frontierei de stat, angajații SPF „Brânza” au depistat pe direcţia localităţilor Vadul lui Isac – Drăculeşti 13 persoane, șase căruţe şi două automobile încărcate cu circa 20 m3 de produse lemnoase, tăiate în mod ilegal. În cadrul cercetările primare, persoanele au recunoscut că au defrişat ilegal pădurea cu scopul de a obţine profit.

Alți șapte bărbați, implicați în tăierea ilegală a copacilor, au fost prinși de către polițiștii de frontieră din Cahul, pe direcția Manta-Vlădești.

În toate cazurile, persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea regulilor regimului zonei de frontieră, ca ulterior împreună cu bunurile depistate au fost transmise, după competenţă, inspectoratului ecologic de stat Cahul. 

sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *