Actualitate

2500 de locuri noi de muncă vor fi create în raionul Orhei

Într-o conferinţă de presă organizată la IPN, directorul financiar al Sumitomo Electric Bordnetze SRL, Igor Corman, a menţionat că a fost selectat raionul Orhei pentru construcţia fabricii ţinând cont de poziţia geografică, căile de acces, infrastructura existentă şi potenţialul de forţă de muncă. Lucrările au fost începute la sfârşitul lunii august.

„Conform planului nostru, anul viitor în luna august vom dispune în prima fază de o suprafaţă de peste cinci mii de metri pătraţi, iar în luna noiembrie a anul viitor va fi dată în exploatare întreaga fabrică, cu circa 27 de mii de metri pătraţi, ceea ce ne va oferi posibilitatea să angajăm în anii următori circa 2500 de persoane”, a menţionat Igor Corman.

Potrivit lui, deja au fost selectaţi managerii pentru producţie, calitate, logistică, mentenanţă, IT şi a început selectarea şi instruirea pentru operatori. Prima hală de producţie şi-a început deja activitatea vara trecută. Este vorba despre o hală de 2,6 mii de metri pătraţi, unde lucrează 160 de angajaţi. Igor Corman a menţionat că proiectul ar putea fi extins şi în alte regiuni ale ţării.

Viceprimarul oraşului Orhei, Viorel Dandara, a menţionat că investiţia companiei Sumitomo Electric Bordnetze este foarte importantă pentru Orhei pentru că va crea peste 2500 de locuri de muncă pentru locuitorii oraşului şi din împrejurimi. De asemenea, ca urmare a desfăşurării activităţii companiei, vor fi achitate impozite în bugetul local şi central, se va dezvolta infrastructura. Potrivit lui, investiţia creează o stabilitate şi încredere în ziua de mâine pentru locuitorii oraşului.

Sumitomo Electric Bordnetze AG, care este un producător de top de cablaj pentru industria auto mondială şi are în prezent mai mult de 31 de mii de angajaţi în 15 ţări.
„Noi suntem principalul furnizor de astfel de cablaje şi deţinem o marjă de 40% din întreaga piaţă”, a declarat Kenichi Urushibata, directorul general al companiei. Referitor la uzina care urmează să fie deschisă la Orhei, directorul a menţionat că aceasta trebuie să fie la fel de bună ca şi celelalte din reţea.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *