Timpul Liber

9 sfaturi pentru întreţinerea pantofilor din piele naturală

1. Cumpără pantofi seara! Mărimea piciorului este mai mare cu 5-8% decât dimineaţa, iar asta pentru că picioarele se umflă peste zi.

2. Încălţămintea din piele naturală capătă un lustru deosebit dacă turnăm în crema de ghete câteva picături de spirt medicinal.

3. Pantofii din piele naturală care s-au umezit în urma unei ploi, trebuie puşi la uscat cu talpa în sus, pentru a fi expusă aerului.

4. Încălţămintea din piele naturală umedă îşi păstrează elasticitatea şi după uscare dacă va fi bine unsă cu ulei de ricin.

5. Pentru ca tălpile pantofilor să nu mai scârţâie, unge talpa acestora, o dată pe săptămână, cu ulei de in fiert.

6. Dacă pielea încălţămintei deschise la culoare crapă sau devine mată pe anumite porţiuni, freacă aceste zone cu puţin albuş de ou bătut spumă.

7. Pentru a evita pătrunderea apei, pielea pantofilor se unge cu substanţe grase, aplicate în strat subţire ca: ulei de ricin, ulei de măsline, untură de peşte, lapte demachiant. Apoi, se aplică o cremă pentru pantofi. Aceste produse vor împiedica uscarea excesivă a materialului şi deteriorarea lui.

8. Dacă te-a prins ploaia şi eşti încălţată cu pantofi din piele naturală, după ce ai ajuns acasă, şterge dungile de umezeală cu o cârpă înmuiată în oţet alb. Urmele de noroi se îndepărtează după uscare cu o cârpă moale sau o perie.

9. Nu usca pantofii uzi în apropierea surselor de căldură precum calorifer, reşou, aerotermă. În caz contrar, materialul se va usca, se va strânge şi, în timp, se va scoroji.

click.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *