Eveniment

A fost constituit grupul de iniţiativă care va colecta semnături pentru predarea religiei în şcoli

 „Conform Codului Electoral, în zilele următoare vom depune toate actele necesare la CEC, care ne va informa timp de 10 zile referitor la mandatarea celor peste 3000 de persoane care vor acumula semnăturile. Printre aceste persoane vor fi cei care doresc ca obiectul „Bazele ortodoxiei” să fie predată în şcolile noastre, inclusiv pedagogi, academicieni, medici, profesori etc.”, a spus Pasat. La rândul său, ÎPS Vladimir şi-a exprimat speranţa ca, până în toamnă, obiectul să fie introdus în orar. „Noi am prevăzut şi situaţiile în care în şcoli studiază şi copii de alte confesiuni religioase. Astfel, părinţii acestora vor avea posibilitatea, printr-o cerere, să menţioneze că copilul lor nu va asista la aceste ore şi să solicite ca să-i fie predată religia sa”, a adăugat Mitropolitul. ÎPS Vladimir a mai spus că Mitropolia Moldovei are deja pregătite şi câteva manuale, precizând că, în calitate de profesori, vor fi nu doar preoţii, dar şi alte persoane competente.

Întrebat dacă iniţiativa sa este susţinută de vreo fracţiune parlamentară, Valeriu Pasat a răspuns că nu a fost contactat de parlamentul RM: „Eu am hotărât să mă ridic mai presus de toate fracţiunile parlamentare. În februarie, când am făcut publică scrisoarea mea, am aşteptat sincer că parlamentul se va expune. Neavând un răspuns, am hotărât crearea grupului de iniţiativă”.

Tot astăzi, după adunarea preoţilor, persoanele venite din mai multe raioane ale republicii, inclusiv din Transnistria, au mers, în coloană, de-a lungul bulevardului central, până la monumentul „Eternitate”, unde, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, au participat la o procesiune religioasă, în memoria ostaşilor căzuţi în lupte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *