Ultima oră

A fost lansat „Ghidul Turistic al Găgăuziei”

Ghidul culminează cu o rută turistică, modelată în premieră pentru regiune. Publicaţia a fost lansată într-un tiraj de 2000 de exemplare, care vor fi distribuite agenţiilor de turism, autorităţilor centrale şi executivului de la Comrat.

Ghidul Turistic al Găgăuziei fost produs în cadrul programului „Asistarea autorităţilor găgăuze în implementarea Strategiei de dezvoltare socio-economică UTA Găgăuzia prin intermediul conceptului DELTA-Moldova”. Programul este iniţiat de LGI/OSI, în cooperare cu autorităţile din Găgăuzia, co-finanţat de Fundaţia Soros-Moldova şi implementat de IDIS „Viitorul”.

„Pe lângă faptul că promovează imaginea regiunii Găgăuzia, acest Ghid turistic reuşeşte să aducă un plus de imaginii întregii ţări. Publicaţia este construită pe principiul utilităţii, oferind informaţii de primă necesitate potenţialilor turişti, despre hotele, restaurante, popasuri, dar şi date generale. Drumul Vinului, desenat în premieră pentru Ghid şi ruta turistică reuşesc să impresioneze pe cei dornici de a investi în această comunitate.” a menţionat directorul administrativ al IDIS „Viitorul”, Liubomir Chiriac.

Başcanul UTAG, Mihail Formuzal, prezent la ceremonia de lansare, a subliniat că dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate a Strategiei de dezvoltare socio-economică a UTAG. „Sunt foarte multe motive pentru care merită de vizitat Găgăuzia. Poziţia geografică, condiţiile climaterice şi prelungirea zilelor călduroase, toate astea sunt asemănătoare cu cele din provincia Bordeaux, Franţa. De aceea cele mai bune vinuri de culoare roşie sunt în Găgăuzia”, a spus el.

La rândul său, vicedirectorul de program al LGI/OSI (Iniţiativa de Reformă a Autorităţilor Locale şi Serviciilor Publice a Institutului pentru o Societate Deschisă), Scott Abrams, a subliniat următoarele: „Ceea ce avantajează Găgăuzia este unicitatea culturii, tradiţiei şi istoriei sale. Dealurile care se unduiesc, producţia de vinuri şi festivalurile culturale, toate astea creează un potenţial turistic veritabil atât pentru interiorul, cât şi pentru exteriorul ţării. Pentru a maximiza acest potenţial şi a utiliza turismul în calitate de motor de creştere economică, am decis să sprijinim conceperea acestui Ghid Turistic.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *