Timpul.md

Actualitate 13 Ianuarie 2019 | 16:59

Acordul de schimbare a numelui Republicii Macedonia a developat rețeaua de spionaj a Moscovei în această țară

 Acordul de schimbare a denumirii oficiale a Republicii Macedonia a dus la demisia celui mai pro-rus ministru ai actualului guvern grec, ministrul apărării, Panos Kammenos. Acesta este este cunoscut pentru simpatia sa față de Vladimir Putin și ura pentru o Europa unită. Împreună cu Kammenos, vor demisiona și camarazi săi, membri ai partidului populist de dreapta, „Grecii independenți”.


Ex ministrul grec al apărării, Panos Kammenos și Preșdintele Rusiei Vladimir Putin 

Tratatul semnat de prim-miniștrii greci și macedoneni, Alexis Tsipras și Zoran Zayev, în general face minuni! Acest acord a certat deja Rusia cu Macedonia și a marginalizat forțele pro-ruse din această țară. Fostul lider al acestor forțe și fostul prim-ministru Nikola Gruevsky, care a interceptat convorbirile telefonicie a jumătate din țară și a care organiza briefinguri chiar în curtea Ambasadei Ruse din Skopie, în general a fugit în Ungaria, pentru a nu fi arestat pentru fapte de corupție.


Ex prim-ministru Nikola Gruevsky cu premierul Ungariei Vicor Orban

Acest acord a certat Rusia cu Grecia și a developat întreaga rețea de spionaj a Moscovei în această țară. El a certat Rusia cu Biserica Ortodoxă Greacă, pe ai cărei ierarhi Moscova a mizat pentru a influența lupta bisericii cu acordul interstatal.

În concluzie,  acordul de schimbare a denumirii oficiale a Republicii Macedonia a generat consecințe colaterale importane. Pe lângă normalizarea realțiilor dintre Atena și Sopje și separarea lui Tsipras de Kammenos, semnarea acordului a condus la consecințe geopolitice majore - limitarea spațiului de manevră a serviciilor secrete ruse în Balcani. 

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus