Timpul.md

Actualitate 8 August 2017 | 16:10

Adidas se retrage de pe piața Rusiei. Compania închide 160 de magazine

Cel mai mare retailer de articole sportive străine din Rusia, compania Adidas intenționează să închidă 160 de magazine până la sfârșitul anului 2017, potrivit RBK.

Este al 3-lea an la rand în care Adidas închide magazine în Rusia, a declarat directorul executiv al companiei, Kasper Rorsted, în timpul unei teleconferințe de prezentare a rezutatelor financiare pentru prima jumatate a anului 2017, organizata pentru investitori.

„Ne așteptăm ca piața rusă sa continua să scadă după patru ani de sancțiuni și reducerea prețurilor petrolului“, – a spus Rorsted.

„Am închis deja mai mult de 100 de magazine (anul acesta) și vom închide alte 50 până la sfârșitul anului“, – a explicat el.

În tot anul 2017 vor fi puse lacate pe usile a 160 de magazine Adidas din Rusia, aceasta piata fiind singura din regiune unde retailerul înregistreaza venituri în scădere.

În 2015, Adidas a închis aproximativ 200 de magazine in Rusia. Oficialii companiei au explicat ca reducerea vânzarilor cu amănuntul în Rusia are legatura cu devalorizarea rublei. 

Paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus