Timpul.md

Actualitate 21 Mai 2017 | 15:54

Agenția Națională de Integritate de la București va colabora cu Autoritatea Națională de Integritate de la Chișinău

Agenția Naţională de Integritate (ANI) de la București va colabora cu Autoritatea Națională de Integritate de la Chișinău pentru a elabora Manualul de proceduri de control al averii și al intereselor personale și privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, precum și a Ghidului de prevenire a conflictelor de interese, care se vor aplica în Republica Moldova.

Discuțiile au avut loc la ședința Comisiei interguvernamentale pentru integrare europeană, desfășurată în perioada 18-19 mai, se menționează într-un comunicat de presă.

În cadrul discuțiilor sectoriale, părţile au constatat nivelul avansat de cooperare între instituţii, în special privind aspectele care ţin de controlul averilor și conflictelor de interese. Având în vedere că ANI din Republica Moldova se află în proces de constituire și de elaborare a mecanismelor de funcţionare, reprezentanții ANI de la București au vorbit despre experiența lor în acest sens. Specialiștii au vorbit despre particularitățile activităţii inspectorilor ANI, confiscarea averilor, sistemul incompatibilităţilor şi al conflictelelor de interese.

Sursa: infoprut.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus