Timpul.md

Actualitate 7 Iulie 2015 | 09:06

Agricultorii ar putea fi scutiți de impozite. Andrian Candu a ajuns la o înțelegere cu fermierii

Agricultorii ar putea fi scutiţi de impozitul pe venit în următorii trei ani. Asta susţine preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care a ajuns la o înţelegere cu fermierii şi ministrul Finanţelor. Un proiect de lege în acest sens urmează să fie prezentat miercuri în legislativ.

"Producătorii agricoli vor beneficia de scutirea impozitului zero începând de la 1 ianuarie 2015", a spus pre;edintele Parlamentului, Andrian Candu.

Proiectul de lege, care prevede scutirea de impozit a persoanelor ce obţin cel puţin 75 la sută din venituri din agricultură, este pe placul fermierilor.

"Azi noi am definitivat acest proiect, eu sper că mâine va merge cu titlu de iniţiativă legislativă", a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli, Alexandru Slusari.

În acelaşi timp, ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a anunţat că Guvernul nu găseşte bani pentru a achita subvenţiile agricultorilor. Potrivit lui Arapu, lipsa unui acord cu FMI a dat peste cap toate planurile.

"Vorbim de altă situaţie în caz că nu va fi acest acord - să putem menţine nivelul existent, deoarece va fi necesară şi o rectificare a bugetului în partea excluderii resurselor care nu vor veni din exterior", a spus ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.

Comisia Specială pentru Agricultură urmează să se întrunească în şedinţă şi marţi, astfel încât să reuşească să elaboreze până în data de 15 iulie pachetul de legi pentru susţinerea fermierilor.
 
Sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus