Actualitate

Agricultorii din raionul Şoldăneşti au început să strângă roada

În acest an, Vasile Belous, din satul Alcedar, pentru prima oară a plantat rapiţa. Iniţial avea dubii în privinţa plantei, acum, când a venit timpul să numere bobocii, agricultorul este mulţumit. Rapiţa din câmpul lui s-a dezvoltat bine, pe alocuri înălţimea acesteia depăşind 2 m.

Agricultorul recunoaşte că ideea de a planta cele 70 de ha cu rapiţă a venit din partea feciorilor, care lucrează cot la cot cu dânsul. Spre exemplu, Dumitru, este cel, căruia tata îi încredinţează combina cea nouă.

Potrivit informaţiei oferite la direcţia raională agricultură şi alimentaţie, anul curent, puţini agricultori din raion au plantat rapiţă. Comparativ cu anul trecut, în 2017, cultura dată a fost plantată doar o suprafaţă de 300 ha, de 2 ori mai puţin, decât în an. Mai mult, cifrele indică suprafeţe mai mici recoltate cu cereale, comparativ cu anul trecut.

Andrei Muţuţchi, şeful direcţiei raionale agricultură şi alimentaţie ne-a spus că în 2017 a fost plantată o suprafaţă cu 7200 ha cu grâu de toamnă, 650 ha cu orz de toamnă, 7569 ha cu porumb, 340 ha cu mazăre, 6850 ha cu floarea soarelui, 800 ha cu soie, 140 ha cu sfeclă de zahăr şi 25 ha cu tutun. 

Impulstv.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *