Timpul.md

Actualitate 20 Iunie 2019 | 12:49

AgroMeteo: SHS a prelungit Codul Galben de averse puternice însoțite de grindină și descărcări electrice

Serviciul Hidrometeorlogic de Stat (SHS) a prelungit până joi, 20 iunie, Codul Galben de instabilitate atmosferică. Conform meteorologilor, în perioada indicată se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-45 litri pe metru pătrat) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

În următoarele 24 de ore, se va menţine arşiţă, însă fără a face motiv de emitere a unei avertizări de caniculă. Astfel, mâine se aşteaptă maxime termice de până la 32 grade Celsius, ziua, şi până la 21 grade, noaptea.

Până joi, 20 iunie, este anunţat şi Cod Galben de subinundaţii locale. În legătură cu prognozarea precipitaţiilor abundente, Centrul hidrologic al SHS a avertizat că, în perioada de referinţă, nivelul apei în râurile mici va creşte cu 0,5-1 metri. Totodată, este posibilă formarea scurgerilor intensive pe pante, cu risc de subinundații locale.

În acest context, autorităţile locale, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să verifice starea barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus