Timpul.md

Actualitate 17 Decembrie 2018 | 11:25

Ați ales deja divinul potrivit pentru masa de sărbătoare?

Mulți consumatori din Moldova apreciază divinurile de calitate, dar uneori este dificil să aleagă corect producătorul sau brandul din multitudinea de produse propuse publicului. Adesea, criteriul de bază în alegerea unui divin este prețul. va?

Însă, nu întotdeauna prețul înalt garantează calitatea. La fel ca și în cazul unui preț redus – care nu neapărat indică asupra unui produs de calitate proastă. De ce la unii producători divinul de 5 ani este mai ieftin decât la alții? Și ce cunoaștem, de fapt, despre istoria producerii cognac-ului în Moldo
Puțini cunosc faptul că cea mai veche distilerie din Europa, înființată de însăși Șustov în 1898, de o importantă valoare istorică, se află în Chișinău și peste ani aici se mai produc cognac-uri și vinuri de marcă.

Compania ”Euro-Alco” este unul din succesorii tradiției de vinificație a familiei Şustov. Primul lucru care ne atrage atenție pe teritoriul uzinei renovate este clădirea vechii distilării a familiei Șustov, care încă s-a păstrat și reprezintă un monument istoric. În prezent turnul întruchipează simbolul tradiției de producere a cognac-urilor de calitate, care se pot compara cu cele franceze. O dovadă a succesului sunt și multiplele premii conferite companiei ”Euro-Alco” în cadrul concursurilor internaționale de degustare.

Compania și-a început activitatea în anul 1994, iar până în 2006 principala activitate a acesteia era producerea și exportul de vinuri și vinuri brute. Însă din cauza embargoului la vinurile moldovenești impus de Federația Rusă, întreprinderea a hotărât să se reorienteze spre procesul de producere a divinurilor.

Este nu doar o onoare, ci și o mare responsabilitate să continui activitatea începută de Șustov, un maestru recunoscut chiar și în Franța. A trebuit să modernizăm procesul de producere, să extindem baza de materie primă, să atragem noi specialiști, să căutăm noi piețe de desfacere.În colaborare cu partenerii din străinătate a fost creată așa numita ”linie franceză” și în 2010 a fost lansată prima serie de divinuri sub denumirea de ”Luis de Conte”. Chiar dacă brandul dat a înregistrat un succes covârșitor, atât în Moldova, cât și peste hotare, compania ”Euro-Alco” nu a încetinit pasul. Următoarea lansare a fost divinul ”Marele Logofăt”, care a fost prezentat în cadrul Festivalului Vinului în 2018.

Divinul ”Marele Logofăt” – mândria deosebită a companiei. Trăsăturile speciale ale divinurilor ”Logofăt” pornesc de la rețetă, materia primă de o calitate înaltă și maturarea distilatelor de vin în butoaie de stejar fabricate folosind doar lemn de stejar moldovenesc și stejar de munte românesc.Alegeți pentru masa de sărbătoare divinurile de înaltă calitate ”Marele Logofăt” și ”Louis du Conte”. Prețul echitabil, calitatea înaltă și aspectul elevat – toate aceste aspecte au contribuit la succesul divinurilor companiei ”Euro-Alco”.
Datorită faptului că compania ”Euro-Alco” are propriile distilate de vin, deține propriile unități și capacitate de producere care asigură întregul proces tehnologic, și anume: podgoriile din zona de Sud și Centrală, combinatul de vinificație primară, combinatul de vinificație secundară, beciurile pentru maturarea distilatelor, liniile moderne de îmbuteliere, propriul laborator acreditat, – prețul la produsul finit este foarte democratic.

Mai mult, în pragul sărbătorilor de iarnă, compania «Euro-Alco» oferă cumpărătorilor prețuri speciale și livrarea gratuită în raza municipiului Chișinău la o serie de produse. Mai multe detalii puteți afla pe pagina oficială din Facebook

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus