Sănătate

Ai grijă de frigiderul tău

Să învățăm împreună noi trucuri pentru îngrijirea frigiderului.

1. Nu-l puneți pe lângă aragaz sau calorifer. Este recomandat să nu stea lângă o sursă de căldură.
2. Evitați deschiderea frigiderului de prea multe ori (în special pe timpul verii).
3. Nu puneți niciodată mâncarea fierbinte în frigider.
4. Curățați condensatorul de praf pentru ca aerul să poată circula. Dacă nu este curățat bine, se forțează și astfel crește și consumul de energie.
5. Dacă aveți un frigider nou și vreți să scăpați de mirosul specific, trebuie doar să țineți în primele zile în interior câteva castronașe cu lapte de var.
6. Este necesar să-l dezghețați când gheața are o grosime de 3 mm, asta dacă nu are funcție de decongelare automată. Totuși, dacă se dezgheață automat, interesați-vă dacă nu cumva congelatorul trebuie dezghețat (există frigidere care nu sunt „no-frost” pentru congelatoare).
7. Preparatele lichide trebuie să fie acoperite. Contrar, se formează mult mai repede stratul de gheață din interiorul frigiderului.
8. Nu încercați să îndepărtați gheața din frigider cu diferite ajutoare. Este de preferat să fie lăsat să se dezghețe singur.
9. Curățați cât mai des frigiderul și din când în când folosiți și soluții dezinfectante. După ce îl spălați, lăsați-l o jumătate de oră să se usuce. Altfel se poate forma mucegai, din cauza umidității formate în interior.
10. O bucățică de cărbune de lemn păstrată în frigider ține departe de preparatele culinare orice fel de mirosuri neplăcute (cum ar fi cel de usturoi).

Sănătatea familiei depinde și de modul în care avem grijă de propriul frigider!

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *