Timpul.md

Actualitate 9 August 2018 | 12:02

Ajutor de 700 de lei acordat familiilor defavorizate din Chișinău pentru pregătirea de școală

Familiile defavorizate care educă copii de vârstă şcolară vor beneficia de un ajutor material unic în sumă de 700 de lei, pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018 – 2019, informează Primăria Chişinău.

Beneficiari de ajutor material unic pot fi familiile fără venituri sau cu venituri mici, conform minimului de existenţă şi anume: familiile cu 3 şi mai mulţi copii, cele monoparentale şi în care unul din părinţi este cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore / curatelă (cu părinţi decedaţi, lipsiţi de drepturi părinteşti, inapţi de muncă, neangajaţi în câmpul muncii).

Dreptul la ajutor material se stabileşte în baza dosarului prezentat, care justifică starea socială şi necesitatea de a beneficia de ajutor material a titularului (familiei), precum şi veridicitatea circumstanţelor expuse în cerere. La acest ajutor pot aspira doar persoanele cu domiciliu / reşedinţă în municipiul Chişinău, cu copii de până la vârsta de 18 ani. Titularul poate solicita ajutor material unic pentru fiecare elev, membru al familiei.

Cererile pentru ajutor material se depun la instituţiile de învăţământ, pe numele directorului şcolii. Dosarele depuse vor fi aprobate de comisiile de profil din cadrul instituţiei de învăţământ preuniversitar până la data de 20 august 2018.

De ajutor material pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018-2019 vor beneficia opt mii de persoane.

Sursa: tvrmoldova.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus