Timpul Liber

„Alegerea unui unionist în funcţia de secretar executiv al PCRM e un banc de zile mari”

Vadim Mişin, deputat PCRM
Înţeleg şi îmi plac glumele la adresa mea. De aceea le ascult liniştit şi cu interes şi cred că am simţul umorului. Printre oponenţii mei sunt diferiţi oameni şi mi-e dificil să-i nominalizez. Încă n-am avut ocazia să-i testez la acest capitol.

Vitalie Nagacevschi, deputat PLDM
(Râde) Deşi e o părere subiectivă, consider că am simţ al umorului, care se manifestă prin abordarea în glumă a situaţiilor dificile. Eu glumesc des. Şi oponenţii mei glumesc, chiar dacă sunt oameni cu alte viziuni politice. Discutând cu mai mulţi comunişti, i-am auzit cum spun bancuri, glumesc şi pe seama mea, şi pe seama lor, şi pe seama conducătorului lor.

Victor Osipov, vicepremier, AMN
Deoarece am crescut într-o familie în care gluma a fost apreciată, ştiu că am simţul umorului. Tatăl meu, Mişa Osipov, Dumnezeu să-l ierte, era renumit la Popeasca pentru talentul de a-i lua pe toţi peste picior. Pentru mine, ultimul banc important a fost situaţia în care mi s-a propus funcţia pe care o deţin în prezent. Niciodată nu m-aş fi gândit că am să ajung în asemenea hal, în asemenea ipostază. Însă în acest caz, percepţia umorului pe care o am a dat greş, deoarece oferta s-a dovedit a fi foarte serioasă. Cât despre comunişti, ei s-au transformat într-un partid-anectodă, chiar dacă sunt reprezentaţi masiv în parlament. Alegerea unui unionist în funcţia de secretar executiv PCRM este un banc de zile mari, mai ales pentru comuniştii ortodocşi…

Iurie Munteanu, deputat PCRM
Vreţi să mă întrebaţi despre „Horii Unirii”? Doamne Dumnezeule! (Râde) Eu cred că am simţul umorului. Eu cred că spun glume cu toţi. Dar oponenţii noştri, dacă se menţin în politică, nu cred că au… (Râde). Mă refer mai ales la conducerea AIE: Filat, Ghimpu, Urecheanu şi Lupu, care, spre regretul meu, se iau prea în serios. Un politician trebuie să dea dovadă de simţul umorului atunci când recunoaşte, prin definiţie, că se ia prea în serios.

Mark Tkaciuk, deputat PCRM
Naiba să ştie! Parcă am simţul umorului. Asta e toată întrebarea? (Râde) Oponenţii noştri n-au simţul umorului. Ei sunt foarte-foarte trişti. Singura excepţie e Urecheanu.

Dumitru Diacov, deputat PD
În viaţa politică moldovenească, dacă nu ai simţul umorului, trebuie să stai prin spitale. De aceea nu întotdeauna iau în serios ceea ce spun alţii şi mă strădui să nu mă complexez când cineva încearcă să mă scoată din echilibru. În privinţa comuniştilor, timpul a arătat că sunt lipsiţi de această calitate, după ce au demonstrat atâţia ani că se gândesc numai la ei şi îi abordează pe toţi ca pe duşmani.

Leonid Bujor, ministrul Educaţiei, AMN
Atâtea critici din stânga şi, de la o vreme, din dreapta, mi se aduc, încât mă mir cât sunt de rezistent. Aşa că am simţul umorului. Dintre comunişti, sunt buni la glume cei care spun cele trăsnăi la microfoane. Nu-i numesc, că ar fi o onoare să le fac imagine. Ei râd de noi, dar, de fapt, râd de ei, de criza în care ne-au adus ţara. Glumele lor sunt ca plânsul la cununie şi râsul la mormânt.

Anatol Şalaru, ministru al Transporturilor, PL
Eu am simţul umorului, dar astăzi pentru mine e o altă sărbătoare – fetiţa mea Victoria-Maria împlineşte doi ani. Aşa că pentru mine 1 aprilie nu-i o glumă. Oponenţii noştri, însă, nu au nici simţul ridicolului. Râde lumea de ei, dar asta nu înseamnă că ei sunt înzestraţi cu acest simţ. Doar diferenţa dintre un prost şi un deştept este că cel prost nu vede nicio diferenţă.

Ion Ciobanu, ministru al Tineretului, PL
Cred că am simţul umorului în măsura bunului simţ. Dar comuniştii au simţul umorului din belşug. Cea mai haioasă imagine a fost cea de la o televiziune, care l-au prins pe dl Mişin, dormitând în fotoliul de deputat. Chiar şi iniţiativa referendumului, organizat de 34 deputaţi în parlament, e o gogoaşă.

Oazu Nantioi, deputat PD
Societatea care nu este în stare să-şi bată joc de propriii politicieni nu este una normală. Concluzia este că noi mai avem mult până la normalitate. Iar oponenţii noştri au simţul cinismului, căci până acum, în RM, au avut succes cei care şi-au tratat alegătorii ca pe o turmă lipsită de demnitate şi raţiune.

Ana Tcaci, vicepreşedinte „Moldova Unită”
Eu? Sigur că am simţul umorului. E una din cele mai mari valori ale mele. Dacă ceva negativ mi se întâmplă, eu privesc cu umor la toate. Consider că omul care nu are simţul umorului este primitiv. Comuniştii nu au simţul umorului, fiindcă numai oamenii inteligenţi îl au. Ca să-i înţeleagă pe comunişti, AIE trebuie să aibă simţul umorului. Şi anume prin această valoare, preşedintele parlamentului obţine deseori simpatia oamenilor.

Maia Laguta
Mâine e ziua economiei RM pe aprilie. Am simţul umorului? Controlaţi! Cum? Cum doriţi, încercaţi! Mâine în TIMPUL o să iasă vreo caricatură cu mine? Umor e atunci când se face cu dragoste, dar ziarul TIMPUL n-a arătat nici măcar un pic de dragoste faţă de mine. Atunci când vine Jurnal TV la mine acasă, duminică, la opt dimineaţă, mă scoală din somn şi eu, fără să întreb cine-i, deschid uşa şi mă trezesc cu camera în faţă, ca să arate apoi ca Laguta e nespălată de dimineaţă şi nu-i frumoasă, asta nu-i simţul umorului. Scuzaţi, vă rog, eu nu pretind la prima krasaviţă a Moldovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *