Actualitate

Alergie în august şi septembrie. Cum o tratăm?

Ce este alergia ?

Alergia este o reacţie anormală, exagerată a organismului declanşată de expunerea la substanţe comune, prezente în mod obişnuit în mediul înconjurător, bine tolerate de persoanele fără predispoziţie la dezvoltarea bolilor alergice şi percepute ca alergene de persoanele susceptibile.

Cum îmi dau seama dacă am alergie ?

Dacă strănutaţi des, vă lăcrimează ochii, simţiţi mâncărime la baza ochilor, în interiorul nasului şi chiar în cerul gurii, este foarte probabil să fiţi alergic! În limbajul medicilor afecţiunile alergice se numesc: rinită alergică, astm bronşic, urticarie, angioedem, dermatita atopică, conjunctivita alergică şi reacţiile anafilactice. Spre deosebire de răceli, toate aceste simptome apar brusc în acelaşi timp:
– Nas înfundat, mâncărime (prurit) intens la nivelul nasului, ochilor şi gâtului, secreţii nazale clare, lichide, abundente;
– Ochi iritaţi şi roşii, pleoape umflate, lăcrimare excesivă (conjunctivită);
– Strănut foarte frecvent (în salve);
– Gât iritat şi dureros (faringită).

Cine suferă de alergie ?

Potrivit unor studii, 1 din 4 europeni suferă de alergie … fără să ştie !!!

Pot scăpa de alergie ?

Alergiile afectează sănătatea, starea psihologică şi implicit situaţia financiară. Neglijarea unei astfel de probleme poate avea complicaţii grave asupra organismului.

Alergiile pot fi prevenite sau tratate astfel: evitarea alergenilor, tratamentul medicamentos, imunoterapie.

Febra fânului sau alergia la polen

Tipul şi cantitatea de polen variază mult în funcţie de regiune şi de condiţiile climatice. În funcţie de data apariţiei simptomelor „febrei fânului” poţi încerca să identifici alergenul responsabil. Începând cu luna august (cu prelungire … până în octombrie) alergiile pot fi provocate de: ambrozie, graminee, talpa gâştii, pătlagină, rapiţă, iarbă, păpădie, porumb, urzică, pelin.

Alergia trece ca prin minune ?

Nu. Din păcate, trebuie să luaţi muulte pastile (deloc ieftine, necompensate) până să vedeţi o îmbunătăţire …

Trebuie discutat cu medicul care sunt cele mai importante simptome şi medicamentele eficiente. Medicaţia poate fi folosită fie pentru a ameliora rapid simptomele apărute brusc sau în avans dacă ştiţi că aveţi o astfel de sensibilitate „programată” în lunile august şi septembrie …

Tratament alergie

Cel mai vândut antihistaminic din lume este Claritine, acesta şi-a dovedit eficienţa în tratarea alergiilor, cu precădere în cazul rinitei alergice, a conjunctivitei alergice, a urticariei şi a altor dermatoze alergice. Alte soluţii sunt Symphoral sau Aerius.

Se poate face ceva în privinţa ambroziei?

Ambrozia este o buruiană extrem de periculoasă, însă nu este recunoscută oficial în România că plantă de carantină cu pericol biologic, aşa cum se întâmplă în străinătate. Ambrozia invadează terenurile lăsate în paragină şi agreează clima caldă şi ploile de vară, aşa că în ultimii ani s-a dezvoltat extrem de mult în România.

Ce spun alergicii:

„Deja am început cu tuse foarte urâtă, cu o iritaţie foarte puternică a gâtului, iar în timpul nopţii abia pot respira”.

„Sufăr de 10 ani, din august până la sfârşitul lui octombrie…”

„Nu credeam niciodată că o să devin alergică la această plantă, dar este atât de toxică încât, mai devreme sau mai târziu, tot mai multe persoane vor deveni alergice. Este foarte bine că a fost scrisă o lege privind obligativitatea distrugerii ambroziei”.

Aşteptăm cu sufletul la gură ca printr-o asemenea lege, care să se şi aplice dacă va fi aprobată, să ni se redea liniştea şi sănătatea timp de 1 lună şi jumătate în fiecare an! Nu mai vorbim de banii cheltuiţi şi stresul ce poate fi evitat cu analizele, doctorii şi medicamentele, anual!

blog.welcome.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *