Actualitate

Alesul lui Trump pentru postul de procuror general adjunct, audiat în Senatul SUA

Democrații susțin ca ancheta privind presupusele conexiuni cu Rusia să fie coordonată de un procuror din exterior, special numit în acest scop, pentru evitarea oricăror potențiale interferențe politice, iar senatorul Richard Blumenthal s-a angajat să recurgă la "toate mijloacele posibile" pentru a-l bloca pe Rosenstein dacă acesta nu va promite să numească un procuror special care să conducă această anchetă.

Săptămâna trecută, Jeff Sessions și-a făcut cunoscută decizia de a sta departe de "orice chestiuni legate de campania lui Trump", după ce a recunoscut că s-a întâlnit de două ori cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, în timpul campaniei prezidențiale, cu toate că în timpul audierilor în Senat afirmase că nu a avut contacte cu oficiali ruși.

Agențiile de informații ale SUA au conchis anul trecut că Rusia a piratat corespondența electronică a democraților în timpul campaniei electorale, în cadrul unui efort de a înclina votul în favoarea lui Trump. Acuzațiile în acest sens au fost respinse de Kremlin, amintește Reuters.

Rod Rosenstein, cu o experiență de 26 de ani în Ministerul Justiției și considerat o alegere neutră politic, a făcut parte în anii 90 din echipa de procurori condusă de Kenneth Starr care a realizat raportul ce a deschis calea punerii sub acuzare ("impeachment") a președintelui Bill Clinton, a cărui destituire a fost în cele din urmă respinsă de Congres.

AGERPRES.RO 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *