Sport

Alexandru Dudoglo este vicecampion european la haltere

În categoria de 85 kg, Iurie Bulat a câştigat o medalie de aur, iar Alexandru Dudoglo – două medalii de bronz și una de argint. Cu un rezultat total de 362 de kilograme, Dudoglo este vicecampion european.

Iurie Bulat, care a participat pentru prima dată la o competiție de o asemenea anvergură, a avut o evoluție incredibilă. Halterofilul de 20 de ani a câștigat medalia de aur la proba smuls, cu un rezultat de 172 de kilograme. În cadrul aceleiași probe, Alexandru Dudoglo s-a clasat pe locul trei și a cucerit medalia de bronz, cu 165 de kilograme ridicate.

La proba aruncat, Bulat a reușit să ridice doar 185 de kilograme și s-a clasat pe locul 9, iar la general halterofilul moldovean a totalizat 357 de kilograme și s-a clasat pe locul patru.

În schimb, Alexandru Dudoglo și-a continuat evoluția bună și la proba aruncat, acolo unde cu un rezultat de 197 de kilograme a cucerit încă o medalie de bronz. La general, Dudoglo s-a clasat pe locul 2, totalizând 362 de kilograme.

Campion european la 85 kg a devenit francezul Benjamin Hennequin, care a ridicat în total 367 de kilograme.

La Campionatul European de la Tbilisi, Oleg Sîrghi a cucerit două medalii de aur la categoria de 56 de kilograme, devenind pentru a treia oară în carieră campion european. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *