Culinar.md

Alimentaţie pentru o minte sănătoasă

Studiile recente arată că fast food-ul, la fel ca heroina, crează dependenţă. Se pare că grăsimea şi gustările dulci declanşează aceleaşi centrele de plăcere din creier ca şi drogurile – fapt care ar putea explica de ce foarte mulţi oameni pur şi simplu nu pot renunţa la hamburgeri sau dulciuri. S-ar putea, de asemenea, ca alimentaţia bazată pe fast food să se afle în spatele epidemiei de obezitate din America. Există însă şi alimente care îţi ajută organismul şi îţi îmbunătăţesc capacităţile intelectuale.
Cum să te concentrezi mai bine
Circulaţia mesajelor între celulele creierului influenţează puterea ta de concentrare. Celulele creierului au nevoie de oxigen pentru a genera mesaje, oxigen pe care îl obţin din zahărul din sânge. Asigurarea unui aport adecvat de calorii şi constant pe tot parcursul zilei este, prin urmare, primul pas pentru păstrarea concentrării şi atenţiei.
Acest lucru nu este suficient. Creierul are nevoie şi de acizii Omega-3 (care se găsesc în principal în peştele gras, nuci, dovleac şi seminţe de in) care ajută la construirea si menţinerea mielinei. (mielina este un înveliş gras care izolează nervii, facilitând transmiterea foarte rapidă a impulsurilor între celulele nervoase). Deşi studiile despre efectele acizilor Omega-3 sunt controversate, se pare că suplimentele de ulei de peşte stimulează performanţele mentale ale copiilor.
Îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit
Sentimentele noastre, la fel ca toate activităţile mentale, implică un schimb frenetic de mesaje între celulele creierului. Informaţiile sunt transportate între celulele creierului de substanţe chimice numite neurotransmiţători, care au un rol important în menţinerea stării de spirit.
Aşa cum organismul nostru are nevoie de o alimentaţie echilibrate, ne-am convins acum că şi creierul nostru are nevoie de acelsşi lucru, nu mâncăm doar pentru că ne este foame, mâncăm pentru a trăi într-un corp în totalitate sănătos.
M.T.
Detalii suplimentare despre cum puteti duce o viata sanatoasa gasiti pe  www.culinar.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *