Timpul.md

Frumusețe 26 Septembrie 2021 | 07:29

Aloe Vera - 6 BENEFICII pentru păr și piele

Aloe vera este folosit în multe tratamente pentru piele, în cazul afecțiunilor precum eczeme, psoriazis și prurit, dar la fel de bine pot trata ciupiturile de insecte și alte reacții alergice, datorită proprietăților sale anti-alergice. Dacă vrei să calmezi mâncărimile, folosește un gel cu aloe vera cât mai natural.

Aloe vera te scapă de acnee
Planta este folosită și în tratamentele anti-acneice, deoarece calmează pielea înroșită și reduce inflamația mult. De asemenea, dacă folosești zilnic o cremă cu aloe vera, poți preveni apariția coșurilor sau pentru tratarea celor apărute deja.

Este foarte hidratant
Una dintre cele mai hidratante substanțe pe care le poți folosi pentru ten și corp este aloe vera. Mai mult, acesta redă în timp și elasticitatea pielii, astfel că încetinește și procesul de îmbătrânire.

Împotriva căderii părului

Încă din vremea Egiptului Antic, aloe vera a fost folosit în tratamentele anti-căderea părului. Este bun deoarece conține enzime ce promovează și creșterea părului. Un șampon cu aloe vera poate fi o soluție bună în cazul dermatitelor seboreice sau pur și simplu în cazul mătreții, pentru că reface pH-ul natural al scalpului.

Repară părul foarte uscat
Un tratament pentru o perioadă scurtă de timp cu aloe vera este foarte bun pentru părul foarte uscat, pentru că substanța îi redă strălucirea și hidratează intens firele de păr. Aloe vera, bun pentru părul gras Îndepărtează sebumul delicat, fără să îți usuce scalpul sau părul și îți poți face un amestec chiar la tine acasă: o parte suc de aloe vera (natural, fără îndulcitori sau alte substanțe) și o parte zeamă de lămâie. Clătește-ți părul cu acest amestec, după șamponare.

Ce conține aloe vera
Vitaminele A (beta-caroten), C, E, B12, acid folic, colină; Opt tipuri diferite de enzime, dintre care una reduce inflamarea pielii, iar celelalte șapte ajută la descompunerea zaharurilor și a grăsimilor.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus