Actualitate

Ambasada Poloniei la Chişinău a organizat într-un restaurant din capitală o „călătorie culinară”

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski, a spus că bucatele tradiţionale poloneze vor fi incluse în meniul respectivului restaurant, iar doritorii pot face cunoştinţă cu acestea cu ocazia prânzului de duminică. „Sper că aromele poloneze din această „călătorie culinară” vă vor provoca dorinţa de a vizita mai des Polonia, de a vedea minunatele oraşe Varşovia, Cracovia şi multe alte oraşe şi sate. Frumoasele lacuri poloneze şi magnificii munţi Carpaţi şi, desigur, Marea Baltică cu plajele sale largi de nisip”, a spus ambasadorul.

Acesta a adăugat că acum este mai uşor ca oricând de vizitat Polonia datorită zborurilor operate de compania LOT care are zilnic zboruri din Varşovia la Chişinău. Iar biletele nu sunt atât de scumpe. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai agenţiilor turistice şi oficiali.

Directorul general al companiei aeriene poloneze LOT pentru România şi Republica Moldova, Jakub Malecki a declarat că asemenea acţiuni sunt organizate de misiunile diplomatice poloneze şi din alte capitale, inclusiv din Bucureşti. „Avem cu ce ne mândri. Chiar dacă într-o ţară ca Moldova, care are o bucătărie atât de gustoasă, va fi greu să uimim, sper că vom reuşi. Scopul aflării mele aici este să ajutăm persoanele interesate să facă nu doar o călătorie culinară, dar şi să spunem despre posibilităţile de călătorie în Polonia”, a adăugat Jakub Malecki.

Acesta a mai spus că Polonia merită vizitată pentru că are multe oraşe istorice, are Mare Baltică, nu la fel de caldă ca Marea Neagră, dar cu plaje şi infrastructură bine dezvoltată. Este o ţară atractivă pentru turişti pentru că are preţuri accesibile. Despre bucătăria poloneză acesta a spus că aceasta reprezintă un mix din bucătărie ucraineană, rusă şi germană.

Prezent la eveniment, ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Eduard Grama, a spus că Republica Moldova şi Polonia au multe lucruri în comun în domeniul culturii şi dezvoltării rurale. Moldova aspiră să obţină experienţa Poloniei în domeniul turismului, care anual găzduieşti milioane de turişti. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *