Actualitate

Ambasadorul R. Moldova la Moscova a fost rechemat. Motivul e legat de regiunea transnistreană

Motivul ar fi modul în care Andrei Neguță a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanței diplomatice mascate a transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficienta fermitate poziția R.Moldova față de acest subiect.

Precizam ca MAEIE s-a expus și public în mod repetat împotriva acceptării de către Moscova a deschiderii unei reprezentanțe diplomatice în Tiraspol, în forma directa sau mascata.

Amintim că Andrei Neguța a fost ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 2009. În anul 2012, Guvernul a decis să-l retragă pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce a declarat într-un interviu pentru ITAR-TASS că "retragerea înainte de termen a militarilor ruși din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât și întreaga regiune". Ulterior, Neguţa a fost renumit în funcţia de ambasador în Rusia în primăvara anului 2017. Până a fi numit pentru a doua oară Ambasador la Moscova, Neguță a fost deputat în fracțiunea Partidului Socialiștilor din R.Moldova.

Sursa: deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *