Timpul.md

Actualitate 8 Iulie 2019 | 17:37

Ambasadorul rus, întâlnire cu ministrul Apărării pus de Dodon: „Este informație de importanță publică să se cunoască ce fel de „cooperare militară” cu Rusia se pune la cale”

Ministrul Apărării Pavel Voicu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, cei doi oficiali discutând despre „colaborarea moldo-rusă pe dimensiunea apărării, situaţia regională” etc.

Un comunicat de presă al Ministerului Apărării arată că Voicu l-a informat pe Vasnețov despre priorităţile mandatului său în calitate de ministru, care se vor axa pe „reforma sectorială, implementarea programului „Armata Profesionistă”, intensificarea participării Armatei Naţionale în operaţiuni de menţinere a păcii şi cooperarea cu organizaţiile internaţionale şi partenerii instituţiei de apărare”.

Iar Ambasadorul Vasnețov i-a spus ministrului că ţara sa „este deschisă” pentru coloborare cu instituţia de apărare a Republicii Moldova.

Fostul secretar de stat la Ministerul Apărării, Dumitru Mânzărari, susține că detaliile legate de această întâlnire țin de interesul public și chiar este de „importanță publică majoră să se afle ce fel de cooperare anume pe dimensiunea apărării” s-a discutat între ministru și diplomatul rus.

„În perioada istorică, atunci când avem forțe ruse pe teritoriul nostru, contrar cerințelor a câtorva guverne să plece, este informație de importanță publică să se cunoască ce fel de „cooperare militară” cu Rusia se pune la cale”, a declarat Mânzărari.https://www.ziarulnational.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus