Actualitate

AMN: Opozitia a oferit o lectie de demnitate civica

Dincolo de faptul ca, dupa sedinta de astazi, vom intra direct pe fagasul alegerilor anticipate, momentul istoric pe care il traim, mai are inca o semnificatie: e vorba de cristalizarea unei opozitii unite, principiale si responsabile fata de alegatori.

Astazi, Opozitia a oferit o lectie de demnitate civica, a confirmat ca si in R. Moldova se merita sa se investeasca in idei, principii si echipe. Drept urmare, astazi asistam la „inhumarea” prostitutiei politice, care a inflorit continuu in politica moldoveneasca, in special in ultimii patru ani. Constientizam intreaga responsabilitate pe care ne-am asumat-o, boicotand alegerea unui presedinte comunist. Practica ultimilor ani ne arata ca puterea comunista nu stie sa pretuiasca sprijinul Opozitiei, ca se foloseste de acest sprijin doar pentru a promova o politica departe de normele democratice.

Cei care ne-au investit cu increderea lor si-au dorit o guvernare mai buna, mai omeneasca, mai competenta. Ei s-au saturat sa traiasca intr-un lagar de concentrare in care s-a transformat R. Moldova. Ei nu au nevoie de stabilitatea si prosperitatea iluzorie care exista numai in declaratiile triumfaliste ale comunistilor. Ei vor sa traiasca intr-un stat unde in capul mesei sta legea, dar nu interesele cuiva. Oare puteam noi sa inselam asteptarile acestor oameni?

Acordarea unui vot comunistilor ar fi insemnat alierea la imensa frauda care s-a comis in alegeri, sustinerea unei guvernari legitimitatea careia este pusa sub un mare semn de intrebare.

Stimati deputati din fractiunea majoritara, nu incercati sa dati vina pe Opozitie pentru criza politica pe care o traverseaza R. Moldova, caci intreaga responsabilitate va revine. Anume voi nu ati fost in stare sa intelegeti ca opozitia este o forta care trebuie respectata si luata in calcul, deoarece reprezinta o buna parte din populatia tarii. In anii de guvernare v-ati deprins cu gandul ca in randurile Opozitiei exista papusari pe care-i veti putea speria, ameninta, santaja, ca sa va faca jocul. De aceea, nici macar nu ati incercat sa mimati un dialog cu Opozitia. Astfel, a fost sfidata nu doar o parte importanta din populatia tarii, dar si organismele internationale. Voi aminti, in context, de rezolutia Parlamentului European, care propunea puterii comuniste initierea unui dialog constructiv cu partidele de opozitie si cu societatea civila. Insa recomandarile acestui prestigios for international, menite sa conduca la deblocarea situatiei, au fost ignorate cu desavarsire de comunisti. In aceasta situatie, Opozitiei nu i-a ramas decat sa actioneze in consecinta.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *