Actualitate

Analiză: Maia Sandu o face pe justiţiarul politicii moldoveneşti, deşi este cu „pufuşor pe botişor”

Autorul materialului porneşte de la recentul dialog tăios al Maiei Sandu cu primarul de Orhei, Ilan Shor, şi trece în revistă mai multe isprăvi ale liderului PAS, pe care aceasta încearcă să le ascundă.
„Să ne amintim doar cele mai cunoscute simulări ale ei. Cariera sa muncitorească Maia Sandu o desfășura bine mersi sub bagheta socialistă a viitorului președinte de țară, Igor Dodon, care in anii 2000 era mahărul principal la Ministerul Economiei. Sigla de atunci, comunistă, a lui Dodon n-o deranja pe Sandu pentru că ea era o simplă funcționară, obișnuită să execute ordine, nu să critice guvernanții”, scrie Hotnews.
Sursa citată readuce în opinia publică şi legăturile Maiei Sandu cu fostul ministru liberal-democrat al Finanţelor, Veaceslav Negruţa. ”La un moment dat, viitoarea lideră a PAS-ului este trimisă în SUA, la Banca Mondială, de către ministrul Finanțelor de atunci și cumătrul ei, Veaceslav Negruța. Maia Sandu se întoarce după doi ani petrecuți acolo și aterizează, la invitația lui Filat, în postul de ministru al Educației. Toată lumea crede că distinsa funcționară renunță la o funcție mai bine plătită și dorește să se sacrifice în numele Patriei. În realitate, însă, contractul cu Banca Mondială era pe cale de a expira, iar Maia Sandu era deja în căutarea unui nou loc de lucru. Aici a picat la țanc propunerea făcută de Filat, la recomandarea unui alt sfânt al politicii moldovenești – cumătrul Negruță”, notează sursa citată.
Hotnews remarcă şi faptul că Maia Sandu nu a dezaprobat niciodată acţiunile ilegale ale lui Veaceslav Negruţa, dar şi ale altor foşti colegi din Partidul Liberal Democrat din Moldova.
„Maia Sandu niciodată n-a dezaprobat acțiunile cumătrului Negruța, deși acele legendare 400 000 de euro pe care fostul ministru al Finanțelor i le-a oferit pe tavă lui Sandulachi, la comanda șefului său Filat, au bulversat opinia publică la vremea respectivă și au contribuit la condamnarea lui Negruța. Vorbim nu de o sumă oarecare, ci de niște bani care ar fi ajuns, de exemplu, pentru reparația a două grădinițe. În general, Maia Sandu reușește să rămână surdo-mută atunci când e vorbă despre fărădelegile fostului ei partid – PLDM dar, în schimb, e extrem de vocală atunci când se pronunță despre cheltuielile altor partide”, scrie Hotnews.
Potrivit comentariului sus-numit, liderul PAS dă dovadă de ipocrizie şi în cazul „miliardului furat”.
„Maia Sandu a făcut parte, și asta trebuie amintit tuturor amnezicilor, din acel guvern care a votat acordarea de ajutor din partea statului celor trei bănci falite. Maia Sandu a avut acces la toate materialele secrete cu privire la miliardul furat. Aceste documente i se puneau zi de zi pe masa de lucru pentru că doamna făcea parte din cabinetul de miniștri. Și, totuși, ministra Educației n-a făcut revoluții pe acest subiect și nu s-a răzvrătit împotriva ”jafului secolului”, decât după ce a părăsit funcția”, notează autorul.
„Constatând asta, te poți întreba mirat – cum poate un om cu pufușor pe botișor să joace astăzi rolul unui aprig luptător cu mafia politică? Aceeași mirare l-a cuprins pe Ilan Șor – omul care s-a aflat în epicentrul evenimentelor legate de furtul bancar și care l-a alimentat până peste poate pe Filat cu bani ca să-i satisfacă toate hatârurile împărătești și care, ulterior, i-a mai vârât și ceva bancnote și Maiei Sandu în decolteu. Acum Șor spumegă de mânie și exersează în genul epistolar căutând epitete pentru o femeie ingrată care cheltuie banii bărbatului – deloc ieftina, total nerecunoscătoare și fără obraz”, conchide Hotnews.  

hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *