Timpul.md

Actualitate 15 Mai 2021 | 00:12

Anatol Țăranu: „Unioniștii în parlament sunt o NECESITATE, în condițiile în care cei care vor reunirea cu România ajung la 50 la sută”

Așa cum se întâmplă de fiecare dată, alegerile în Republica Moldova sunt geopolitice. Acest fapt nu poate fi ignorat sau negat. Opțiunile pro-rusești vs pro-occidentale sunt o constantă electorală. Clanurile oligarhice se bat pentru ca să se mențină la putere și sunt susținute de Rusia care vrea prin metode tenebre să țină Republica Moldova în zona sa de influență.

Fostul ambasador în Federația Rusă, analistul Anatol Țăranu a declarat pentru 10TV că oricine încearcă să ascundă că alegerile au un caracter geopolitic este fie incompetent, fie rău intenționat.

„Încercarea de a ascunde faptul că geopolitica continuă să domine politica moldovenească este sau o chestie care ține de incompetență sau oamenii sunt rău intenținați și încearcă să ascundă niște lucruri evidente pentru a camufla interesele adevărate de care se conduc în această electorală. Și electorala aceasta, poate aceasta mai mult decât altele precedente este una geopolitică. Acei care doresc să mențină în Republica Moldova un regim oligarhic pledează pentru un model eurasiatic în centrul căruia se găsește Rusia, un stat cu un regim politic oligarhic clasic.” a declarat Anatol Țăranu la emisiunea Res Publica cu Radu Osipov.

Exponenții regimului oligarhic sunt Igor Dodon și Vladimir Voronin, Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc care încearcă să-și păstreze influența în R. Moldova

Exponenții regimului oligarhic sunt Igor Dodon și Vladimir Voronin, Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc care încearcă să-și păstreze influența în R. Moldova. Renato Usatâi nu a fost la putere în Republca Moldova până acum totuși jurnaliștii de investigație au dezvăluit că are legături cu lumea interlopă din Rusia, de fapt el și se comportă în stilul anilor '90.

Pe de altă parte, potrivit lui Anatol Țăranu, comportamentul Maiei Sandu i-a supărat pe unioniști, faptul că a depus flori la memorialul sovietic de 9 mai lasă liberă o zonă de pe eșichierul de dreapta pro-românesc. Lupta cu corupția și reformarea justiției pe care și le-au asumat PAS și Maia Sandu sunt o cauză corectă, însă unioniștii în parlament sunt o necesitate, o cer realitățile sociologice în condițiile în care cei care vor reunirea cu România ajung la 50 la sută. Cei mai pasionați unioniști care sunt destul de mulți vor migra către un partid care îi reprezintă.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus